Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

IDA INGEMARSDOTTER var starkast på upploppet i Bruksvallssprinten. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

IDA INGEMARSDOTTER var starkast på upploppet i Bruksvallssprinten. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Räkna inte bort Ida…

Det snackas om Charlotte Kalla och Anna Haag inför VM i Oslo.
Men räkna inte bort Ida Ingemarsdotter.
Förra säsongen var hon tvåa i världscupsprinten i Canmore, nådde VM-finalen senast och under lördagen slog hon hela svenska eliten i Bruksvallssprinten.

FIGHTING FACE…!!! Här är ett VM-hopp som det inte har talats så mycket om… Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
FIGHTING FACE…!!! Här är ett VM-hopp som det inte har talats så mycket om… Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

- Skönt att få en sådan start. Det är ju det här man har tränat för hela tiden. Målet är ju VM i Oslo, säger Ida efter en upploppsstrid mot Charlotte Kalla och Hanna Brodin, som hon avgjorde på de sista metrarna.
- Jag visste att Charlotte var stark och försökte ta rygg på henne. Tänkte försöka gå fram i sista motbacken, men där var det trångt och jag hakade ihop lite med Brodin.
Det var ändå Ida Ingemarsdotter som var starkast på upploppet och nu har hon fått det självförtroendet hon behöver inför fortsättningen av säsongen.
Nya Åsarna-kompisen Hanna Brodin kämpade också om segern till slutmetrarna, men fick ge sig precis. Hon var ändå mycket nöjd med säsongspremiären.
 

LANDSLAGSTRÄNARNA Rikard Grip (t v) och Jocke Abrahamsson hade all anledning att vara nöjda med Ida Ingemarsdotter i Bruksvallarna. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
LANDSLAGSTRÄNARNA Rikard Grip (t v) och Jocke Abrahamsson hade all anledning att vara nöjda med Ida Ingemarsdotter i Bruksvallarna. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

- Ja, det är jag. Jag har haft mycket bra skidor under hela dagen och jag tyckte att det gick fint, säger Hanna, som fyller luckan efter Anna Olsson i Åsarna-dräkten.
Charlotte Kalla var den som drog i alla sina heat, men i finalen fick hon alltså ge sig på upploppet. Vår OS-mästarinna bevisade dock åter igen att säsongsförberedelserna varit bra och hon kan se med tillförsikt fram emot världscupspremiären i Gällivare om en vecka.
Hanna Falk tog sig också till finalen, men var inte med i avgörandet om segern och slutade femma. Anna Haag åkte ut i kvarsfinalen, men så är inte en fristilssprint hennes favoritdistans.
De utländska åkarna kunde inte matcha om segern och en åkare som OS-mästarinnan från 2006, Chandra Crawford från Kanada, åkte också ut i kvartsfinalen.
 

Senaste nyheterna

Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...
Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...