Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
PLÖTSLIGT SPRINTER…!!! Daniel Rickardsson åkte in till en överraskande stark 5:e plats i sprinten i Otepää och är nu aktuell för teamsprinten på VM i Oslo. Foto: FASTERSKIER.COM/LANGD.SE
PLÖTSLIGT SPRINTER…!!! Daniel Rickardsson åkte in till en överraskande stark 5:e plats i sprinten i Otepää och är nu aktuell för teamsprinten på VM i Oslo. Foto: FASTERSKIER.COM/LANGD.SE

- Åker gärna teamsprint i VM

- Det är hårt om platserna, men om jag får förfrågan åker jag gärna teamsprint i VM.
Daniel Rickardsson är het efter helgens tävlingar i Otepää. Lördagens andraplats över 15 kilometer följdes upp med en överraskande stark 5:e plats i sprint.

- Jag är väl inte så överraskad. Tidigare har jag åkt bra i klassisk sprint. Men jag märker att jag inte har det där sista på upploppet, säger Daniel, som fick stryk på målfoto av Emil Jönsson i kampen om att bli bäste svensk.
- Det långa upploppet passar mig och det är klart jag började tänka lite på en riktigt bra placering, men jag är nöjd. Det var ett väldigt bra träningspass för mig, jag behöver den här snabbheten för masstartstävlingar senare i vinter.
Daniel gick liksom Emil Jönsson till finalen som såkallad ”lucky looser”, alltså inte direkt på placering.
Og med en andra och en femte plats i helgen kanske tankarna börjar gå mot den totala världscupen?
- Jag har hela tiden sagt att mitt mål är en plats bland de tio bästa totalt och det börjar ju se bra ut nu, menar Rickardsson, som efter helgens övningar i Estland ligger fyra totalt i världscupen och är bäste svensk.
Synd för Daniel och de andra blågula att svenska skidförbundet åter igen har grejat av att lägga skid-SM samtidigt med tävlingarna i Rybinsk. I princip alla andra nationer har sina nationella mästerskap den kommande veckan och ställer upp i Ryssland.

Många VM-chanser
Daniel Rickardsson seglar nu också upp som en av de svenska åkare med flest medaljchanser i VM. Om han i tillägg får åka teamsprint, så ökar ju möjligheterna.
Men huvudmålen ligger på 15 kilometer klassisk, dubbeljakt, femmilen med masstart och fristil samt givetvis stafetten.
I världscupen har Daniel nu 681 poäng, mot trean Lukas Bauers 698. Han har 30 poängs försprång på Alexander Legkov och ytterligare 8 på Marcus Hellner, som ligger 6:a.
Dario Cologna leder fortfarande överlägset även om han inte åkte i Otepää. Efter Tour de Ski-segern har schweizaren 1197 poäng mot tvåan Petter Northugs 774.
Tredje svensk bland de tio bästa är Emil Jönsson som ligger just 10:a med 386 poäng.
 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...