Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

JESPER MODIN tar hem SM-guldet i sprint före Calle Halfvarsson, Robin Bryntesson och Marcus Hellner. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

JESPER MODIN tar hem SM-guldet i sprint före Calle Halfvarsson, Robin Bryntesson och Marcus Hellner. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Äntligen höll Jesper Modin!

Finalloppen har varit förbannelsen för Jesper Modin den här säsongen.
Men vid sprint-SM i Sundsvall släppte det på hans gamla hemmaplan.
Med sina sjumilskliv lämnade Jesper finalfältet bakom sig och tog en efterlängtad guldmedalj.
JESPER MODIN kan äntligen jubla efter ett guld. Den här gången höll han också i finalen! Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
JESPER MODIN kan äntligen jubla efter ett guld. Den här gången höll han också i finalen! Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

- Jaaaaa, skrek piteåkaren rakt ut efter att ha passerat mållinjen.
Det var nog lika mycket av lättnad som av glädje. Frustrationen över att inte orka i finalen har varit påtaglig för Jesper, som nu också fick tåla en vurpa på vägen fram till A-finalen.
Närmast följde överraskningen Calle Halfvarsson, den förre juniorvärldsmästaren från Sågmyra. Kampen om bronset blev stenhård och arrangören fick ta till fotofinish för att kunna konstatera att Robin Bryntesson fick bronset före Marcus Hellner, som åkte överraskande passivt i finalen jämfört med vad han gjorde tidigare.
I finalen fanns också Anton Lindblad och Anders Jonsson, hemmaåkaren från Stockvik. Men de båda hade ingen chans när landslagsåkarna skruvade upp tempot i finalen.

 

Jättevurpan
Dagens snackis på Ängen på södra Berget i Sundsvall var dock inte Modins seger eller finalloppet.
Nej, det handlade om den vådliga vurpan i den andra semifinalen, där Emil Jönsson skadade sig i benet.
Robin Bryntesson var i ledningen i den första utförsbacken, som avslutas med en tuff vänsterkurva. Men ”Brynte” tappade balansen och föll handlöst. Teodor Peterson kunde inte stanna på vänstersidan och bröt båda stavarna i fallet.
Emil Jönsson kom på högersida och försökte passera, men det gick inte. Han åkte in i Bryntesson och försvann ner i skogen och ut av banan. När Emil kom tillbaka i spåret haltade han betänkligt och han lades först på en bår innan han kördes med scooter tillbaka till målet.
- Det var nog lite värre än jag trodde först, säger Emil när langd.se träffar honom på hotellet ett par timmar senare.
- Nu har läkaren sätt på skadan och det är en kraftigare smäll än vi först trodde. Skenbenet har också fått sig en smäll, säger sprintstjärnan, som heller inte får ta någon Voltaren, då det skulle ge ännu mer blod i vaden.
Något lopp på söndag ser det definitivt inte ut att bli för Emil, men han upprepar som tidigare att det inte skall vara någon fara för VM i Oslo, som går om knappa tre veckor.
 

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...