Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den gångna veckan var det hårdträningen med sikte på Paralympics i Sochi för det här gänget. Här med gästspel av Robin Bryntesson.
Den gångna veckan var det hårdträningen med sikte på Paralympics i Sochi för det här gänget. Här med gästspel av Robin Bryntesson.

På hög höjd med sikte på Paralympics

Ett gäng duktiga skidåkare/skidskyttar med Paralympics i Sochi i sikte har tränat på hög höjd en vecka.
I italienska Livigno har kvartetten Herman Håll, Carl Andersson, Sebastian Modin och Helene Ripa drillats av förbundskaptenerna Fredrik Uusitalo och Anna Maria Nilsson.

Före elitåkaren Fredrik Uusitalo rapporterar om ett tufft läger för gänget som gett nyttiga erfarenheter inför Sochi, som också ligger på hög höjd.
- Med tanke på höjden  inledde vi lägret lite försiktigt med en vilodag redan efter två dagars träning. Väl varma i kläderna så blev det en tuff avslutning med race upp för Paso Eira och ett distanspass på tre timmar upp för Passo Stelvio, berättar Fredrik.

Förutom Fredrik och förre landslagsåkaren i skidskytte, Anna Maria Nilsson, som förbundskaptener så var Albin Ackerot med som ledsagare till synskadade Sebastian Modin. På plats i Livigno var också Robin Bryntesson på egen hand men hans gästspelade också på lägret.
På vilodagen så åkte truppen till St. Moritz och på kvällen kördes en prestigefull femkamp som togs hem av Bryntesson. Sedan var det dags för hårdkörning och teknikgnuggning resten av lägret.

Så här såg programmet ut för hela lägret:
27/9 A1 stavgång
28/9 Rullskidor A1 EM/ Styrka, spänst och löpning, skytte
29/9 Vila 30/9 Stakning A2 upp för passo de Forcola EM/ Stavgång A1
1/10 Rullskidor med impulser EM/ Styrka, spänst, löpning och skytte
2/10 Rullskidsrace skate upp för Paso Eira EM/ Rullskidor A1
3/10 Rullskidor upp för Passo Stelvio

Skidgång i långa alpbackar stod också på programmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helene Ripa kämpar på  i långt motlut.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...