Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Falun-Borlänge byter till Sportful

Falun-Borlänge SK byter klädleverantör och kommer de närmaste tre åren åka i kläder från den italienska tillverkaren Sportful.
Sportful är ett Italienskt företag som sedan 1946 har tillverkat kläder för den absoluta toppnivån inom cykel, längdåkning och outdoor. I dag levererar man kläder bland annat till det italienska längdlandslaget och är sponsor till Pro Tour-cykellaget Team Saxo Bank-Tinkoff Bank.
Importör av Sportful i Sverige är Nordic Trade. Så här säger företagets VD Fredrik Heikki i ett pressmeddelande:
- Vi ser det här som en fantastisk möjlighet att profilera Sportful och framförallt dess teamkollektion på några av de absolut bästa åkarna i Sverige och tillsammans med en professionell klubb med stora ambitioner bygga upp varumärket Sportful som en viktig aktör inom klubb och företagssegmentet för längdkläder.

Falun-Borlänge satsar hårt och har som målsättning att vara Sveriges ledande skidklubb 2020. Inför hemma-VM i Falun 2015 är målet att ha minst en kvinnlig och en manlig åkare som representerar Sverige.

- Vi jobbar långsiktigt och ser kvalitét som en viktig del av vår verksamhet. Att få den här möjligheten att jobba ihop med Nordic Trade och Sportful under en längre period känns därför väldigt bra, säger Mathias Persson, ordförande i Falun-Borlänge SK, och fortsätter;
- Det är extra kul att tidigt vara med i Sportfuls Sverige-satsning på skidor. Det gör att vi känner oss lite unika, vilket vi också upplever i vår nya klädkollektion.

Siste nyheter