Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

I år är det rekordstort intresse för Tjejskidan i Täby. Här en bild från förra årets lopp. FOTO: Arrangören.

I år är det rekordstort intresse för Tjejskidan i Täby. Här en bild från förra årets lopp. FOTO: Arrangören.

Rekordintresse för Tjejskidan i Täby

2010 startade Sundbybergs IK och Täby IS i samarbete med Täby konstsnöspår Tjejskidan.
När tävlingen på lördag avgörs för fjärde gången blir det rekordmånga startande, kanske mot 500.
- Ja, det verkar bli ett rekordår. Vi har redan över 300 anmälda och många brukar anmäla sig sent, berättar Cecilia Aflodal från arrangörsstaben.

Första året kom 175 tjejer tills start och rekordet på 285 startande är från 2011. Förra året fick man byta datum på grund av snöbrist och då kom något färre till start.

Nu är det dock fina förhållanden och allt talar för en skidfest på lördag. Det finns både tävlingsklass och motionsklass och loppet är seedningsgrundande för Tjejvasan. Tävlingen körs tre varv på en 5,2 km lång bana.

- Just nu är spåren fina. Det har snöat en del de senaste dagarna. På tävlingsdagen blir det tre spår i bredd, berättar Cecilia Aflodal och fortsätter;
- Prognosen säger att det ska blir cirka 14 grader kallt på lördag och både sol och moln.

Favorit till segern i tävlingsklassen är Linnea Björn från en av arrangörsklubbarna, Sundbybergs IK. Ett spännande namn till start är landslagstjejen i moutainbike, Kajsa Snihs, som också är en duktig skidåkare.

Intresset för längdåkning i Stockholmsområdet har ökat på senare år och nu är det riktigt hett. I morse hade TV4 Stockholm ett inslag om Tjejskidan som finns här.

Tävlingens hemsida.


Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör