Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Daniel Richardsson defilerade hem tredje raka guldet till Hudiksvall i SM-stafetten. FOTO: SVT.

Daniel Richardsson defilerade hem tredje raka guldet till Hudiksvall i SM-stafetten. FOTO: SVT.

Tredje raka segern för Hudiksvall

Det blev Hudiksvall och Åsarna som gjorde upp om segern i herrklassen vid dagens SM-stafett.
När Anders Södergren ryckte ifrån Tiio Söderhielm på slutet av andra sträckan var saken klar. Daniel Richardsson kunde sedan defilera hem tredje raka segern till hälsingarna.
- Anders och Fredrik gav mig ett bra utgångsläge. Det var bara att förvalta det, sa Daniel till SVT efter målgång.

Åsarna gjorde vad de kunde för att utmana Hudik. Teodor Peterson körde hårt på första och grillade Fredrik Jonsson ordentligt. In mot växling hade Teodor skapat en bra lucka men lyckades köra fel i växlingsfållan och lagen växlade samtidigt.

Tiio Söderhielm åkte sen bra på andra men när Anders Södergren slog till med ett ryck i sista motlutet fick han släppa. Vid växlingen var avstånet elva sekunder.
- Jag öppna rätt hårt och sen drog jag ifrån Lars sakta men säkert, förklarade Daniel och fick det att låta hur lätt som helst.

I kampen om bronset blev det mer dramatiskt med flera svängningar under tävlingens gång. Det var hemmaklubben Falun-Borlänge som bärgade bronset före dalakokurrenten IFK Mora. Adam Steen krigade sig in som trea på förstasträckan då Anders Solin för Mora hade det tyngre och växlade sjua.
På andra åkte Martin Johansson upp Mora till tredjeplatsen och passerade Kalle Gräfnings i Falun-Borlänge.

På sista sträckan var dock Simon Andersson den starkaste och kunde åka in David Frisk och gå ifrån honom på slutet av sträckan

Åsarna lag 2 bästa andralag som femma följt av Östersund och IFK Mora lag 2.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson menar att FIS blundar för problemen kopplade till coronapandemin. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Längdåkningen gör fel menar Samuelsson

Världscupen i skidskytte och längdåkning startar båda sista helgen i november i Finland. Sedan ska längdåkarna till tre ytterligare länder före jul. Skidskyttarna gör bara en anhalt till, i Österrike ...