Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Eriksson tog en fin femteplats på Åre Extreme Challenge i helgen.
Anders Eriksson tog en fin femteplats på Åre Extreme Challenge i helgen.

Skidåkare i toppen av Åre Extreme Challenge

När multisport-tävlingen Åre Extreme Challenge avgjordes i helgen så var det flera tävlande med skidåkarbakgrund som placerade sig högt i resultatlistorna.
I stafettklassen vann Team Nordic Kayaks med skidåkaren Anders Solin på cykel och Lars Suther på löpning.
I soloklassen vann Björn Rydvall, Haglöfs Silva och Anders Eriksson, Team Stockholm Extreme tog femteplatsen. Båda med goda skidmeriter från Vasaloppet.

Åre Extreme Challenge är nordens första multisporttävling som startade 1997. Tävlingen består av paddling, fjällöpning och mountainbike.

I stafettklassen blev det i år en överlägsen seger för Team Nordic Kayaks. På första sträckan hade laget en riktigt vass kanotist vid namn Jakob Holst. Holst gav Lars Suther en ledning på hela sju minuter inför löpningen över Åreskutan.
– Jag hade ingen aning om hur stort försprånget var. Så jag fick göra mitt eget lopp. Gjorde några felspringningar och spillde bort lite tid. Men jag kunde ge Anders en ledning på tio minuter inför cyklingen, berättar Lars på sin hemsida.

Anders Solin som är en stark cyklist ökade på ledningen rejält och det blev seger med hela 21 minuter före Vålådalen X-sports på andra plats.

I solo-klassen blev det seger med knappt tre minuters marginal för umeå-boende rutinerade multisportaren Björn Rydvall. Björn har dock fina meriter från Vasaloppet med en 33:e plats från 2007.
Femma blev Anders Eriksson. Morasonen som tävlar mycket i multisport har också gjort bra ifrån sig i Vasaloppet. Bästa placeringen för 36-åringen är 38:e-platsen 2008.

rydvall_seger_aec.jpg
Björn Rydvall jublar efter segern i Åre Extreme Challenge.

Resultat från Åre Extreme Challenge finns här.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...