Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Juniorkvartetten Simon Fors, Oskar Suomi-Olsson, Henrik Montén och Oskar Svensson har bildat Ski Team EME. FOTO: Ski Team EME.
Juniorkvartetten Simon Fors, Oskar Suomi-Olsson, Henrik Montén och Oskar Svensson har bildat Ski Team EME. FOTO: Ski Team EME.

Hårdsatsande dalajuniorer bildar nytt team

Fyra meriterade juniorer från Dalarna bildar nytt skidteam med stöd från stålföretaget E M E Steelservice center i Borlänge.
Teamet består av följande kvartett. Oskar Svensson, Oskar Suomi-Olsson, Simon Fors och Henrik Montén.

De hårdsatsande längdskidjuniorerna från Dalarna som vanligtvis studerar på Mora Skidgymnasium har under en tid arbetat med att söka sponsorer, bilda förening och allt annat arbete som krävs för att ett team ska kunna bildas.

Nu är killarna äntligen igång och deras arbete mot Sverige-eliten har startat.
Teamet som består av Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, Oskar Suomi-Olsson, IFK Mora SK, Simon Fors, Domnarvets GoIF och Henrik Montén, Domnarvets GoIF är ett meriterat team med bland annat medaljer från både junior-VM och junior-SM på meritlistan.

Målet med bildandet av teamet var att kunna satsa extra hårt på träningen. De har bland annat tänkt anordna läger och andra aktiviteter med fokus på träningen.
Teamet har redan inför kommande säsong planerat in minst 4-5 läger under sommaren och vintern.
Det första lägret är redan över. Teamet befann sig i norska Sognefjell för ett veckoläger i slutet av juni.

Man kan föjla deras framfart i skidspåren på deras nya hemsida:

www.Teameme.se

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...