Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson blev så här glad när han åkt in som trea i King of the hill i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg.

Oskar Svensson blev så här glad när han åkt in som trea i King of the hill i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg.

Oskar Svensson imponerade med tredjeplats uppför

Norske Ragnar Bragvin Andresen tog revansch från torsdagens sprint på italienaren Emanuele Becchis på Alliansloppets backsprint.
För svensk del så gladde Falun-Borlänges juniorlandslagsman Oskar Svensson stor när han tog tredjeplatsen.
– Lite överraskande var det kanske men jag hade siktat på pallen, berättade Oskar

Oskar snöt tredjeplatsen närmast före en så rutinerad kvartett som Marcus Johansson, Robin Bryntesson, Robin Norum och Anders Svanebo.
Starkt körde också SK Bores Anton Persson på åttonde plats.

Oskar Svensson och hans juniorlandslagskompisar har tränat hårt de senaste dagarna i Trollhättan men trots det var man vassa uppför backen. Det ser lovande ut inför vintern.

– Vi har tränat på hårt och haft ett bra läger, sa Oskar som också åker Alliansloppets 48 kilometer under lördagen.

– Då blir det långt, konstaterade Falun-Borlänge-åkaren kort.

oskar_spurt.jpg
Oskar Svensson på väg mot mål. FOTO: Johan Trygg.

Backtävlingen blev en riktigt fin publiktillställning där Trollhätteborna kunde se de starka åkarna på nära håll. Med speakers som Roberto Vacchi och Mattias Svahn i farten så var det heller inte någon risk att någon inte var med på vad som hände.

De bjöd både på bra information om åkarna samt en hel del från humorkontot också. Den här backtävlingen var en utökning av Alliansloppets program och måste räknas som en stor succé som kommit för att stanna.

Se resultat på Alliansloppets hemsida.

ragnar_spurt.jpg
Ragnar Bragvin Andresen tog en klar seger. FOTO: Johan Trygg.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten och Tord Asle Gjerdalen i mål på Årefjällsloppet. Nu har Gjerdalen värvat Fleten till sitt lag, Team XPND Fuel of Norway. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Fleten till Gjerdalens team

Emilie Fleten tävlade i vintras för Team Koteng men hade anbud från flera långloppslag inför Visma Ski Classics säsong XII. Valet föll på Tord Asle Gjerdalens Team XPND Fuel of Norway. – Målet är att...
Vi gratulerar Norge på 17 maj. FOTO: Bilden på Johannes Hösflot Kläbo. Bildbyrån.

Grattis på dagen Norge!

Idag gratulerar vi vårt grannland Norge på landets nationaldag, den 17 maj. Norge som är landet där invånarna mer eller mindre föds med skidor på fötterna. Vi svenskar imponeras över hur många starka ...
Skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas har lagt träningsplanen inför vinterns OS i Peking. Här är Lukas med Linn Persson och Mona Brorsson. FOTO: Per Danielsson/Projekt.P.

Skidskyttarnas träningsplan för OS-säsongen är klar

Träningssäsongen är i full gång för det svenska skidskyttelandslaget på hemmaplan i Östersund och planen för hela sommar- och höstperioden är nu satt. Det stora målet inför säsongen 2021/2022 är give...