www.langd.se

Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.
Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.

Trillevallen satsar på unga talanger

Trillevallens högfjällshotell har valt att satsa på unga talanger till Årefjällsloppet och avslutningen till Swix Ski Classics som går av stapeln på lördag.
Juniorerna Simon Lageson, Åsarna IK och Petter Engdahl, Domnarvets GoIF går sista året på Åre Skidgymnasium och har valt att göra ett gemensamt projektarbete i skolan, där målet var att starta ett team inför Årefjällsloppet.

Team Trillevallen består av ett gäng unga åkare med flera bra meriter inom traditionell skidåkning, bland annat JVM-guld i stafett och flertalet JSM-medaljer.

På damsidan åker Domnarvet-tjejen Maja Dahlqvist som var med och tog JVM-medalj i stafett tidigare i vinter. Och Julia Jansson, Sollefteå som åker sitt andra Årefjällslopp och som tog ett SM-brons i sprintstafett förra helgen.

På herrsidan åker dom två projektledarna Simon Lageson och Petter Engdahl, samt bröderna Axel och Olof Jonsson från Duveds IF.

Tanken bakom projektarbetet är att få lärdom av hur man ska marknadsföra sig, söka sponsorer och kunna skapa förutsättningar för att kunna lyckas som seniorer.

– Hittills så har vi lärt oss väldigt mycket om hur man marknadsför sig som skidåkare och det tror vi är viktigt inför framtida satsningen, säger Petter och Simon.   

– Vi i Trillevallen tycker det är kul att kunna stödja denna satsning och detta ligger helt i linje med våran satsning på längdåkning, säger Trillevallens VD Henrik Linusson.

Siste nyheter

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...
Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...