Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Bryntesson tar sig en tugga på Trimtex nya dräkt för diabetiker. FOTO: Benita Pålsson, north studios.
Robin Bryntesson tar sig en tugga på Trimtex nya dräkt för diabetiker. FOTO: Benita Pålsson, north studios.

Ny revolutionerande skiddräkt för diabetiker

Sportklädesföretaget Trimtex har i samarbete med elitskidåkaren Robin Bryntesson tagit fram en skiddräkt med ätbara ärmar för diabetiker.

– Det här är något som verkligen behövs för oss skidåkare med diabetes, säger Robin som sedan tidigare håller i projekten Changing Diabetes och Sockertoppen. Det problem som kan uppstå för diabetiker med blodsockerfall mitt i en skidtävling kan tack vare denna produktnyhet snabbt förhindras utan att åkaren vare sig behöver ta av sig stavarna eller tappa värdefull tid. Det enda som krävs är att ta en tugga av ärmen.
 
Utvalda zoner på ärmen är gjorda i ett material som enklast kan beskrivas som en hybrid mellan tyg och glukostablett. Materialet tillverkas i en liten italiensk fabrik som Trimtex kommit i kontakt med tack vare EuroSportikonen Roberto Vacchi.

– Det känns fantastiskt att via företaget La Dolce Vita, där min mor arbetat i många år, kunna samarbeta med Trimtex och Robin. Jag har nu gått in som delägare där och för första gången är jag chef över min egen mor, säger Roberto med ett leende på läpparna.
 
Givetvis är smakerna framförallt åt det italienska hållet såsom Tiramisú och Crema, men till Vasaloppet ska det förstås vara blåbärssmak som dominerar.
 
Trimtex som gör funktionskläder även till cykel, löpning, triathlon och orientering ser det som en självklar fortsättning att även lansera liknande produkter inom de andra idrotterna.
 
Lansering av skiddräkten Sugarfree LZR sker under våren 2014.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...