Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Foto: allrounder.de

Foto: allrounder.de

Nöjd Lind vill likna Wassberg!

Sprintfantomen Björn Lind på prispallen igen.
Och nu hotar världscuptvåan att odla Wassberg-skägg.
- Det vore väl fint, eller hur? Det gick ju bra för ”Säcken” och det började bra för mig, skrockar Hudiksvalls-stjärnan.

Det var ett glatt gäng som langd.se fick tag i på telefon efter världscuppremiären i tyska Düsseldorf.
Och gladast av alla var nog chefen själv, Gunde Svan!
- Vi är jättenöjda och är med på banan så det bara visslar om det, tjoade Svan i bussen på väg hem till hotellet med Björn Lind, Anna Dahlberg och Marcus Hellner tätt intill sin sida.
Svan gjorde comeback i världscupsammanhang, men nu som ledare. Lika entusiastisk och engagerad som vanligt.
I den individuella sprinten blev det två pallplatser: Björn Lind 2:a och Anna Dahlberg 3:a. Lägg därtill Marcus Hellner på 5:e plats.

Björn Lind om tävlingen:
- Jag kände mig pigg och stark hela dagen. Valde som vanligt att ösa på i kvalet för att vara på den säkra sidan. I kvarten hade jag full kontroll och tog mig vidare utan problem före ryssen Morilov och Hetland. Men i semifanlen fastnade jag med staven i startgrinden och kom iväg uselt. Då fick jag ge järnet för att hinna ikapp. Men det löste sig och jag skar mållinjen först före Morilov och Thobbe Fredriksson.

Finalen?
- Som att köra bil i storstadstrafik. Gasa och bromsa om vartannat. Tysken Wenzel kan inte beskyllas för att hålla jämn fart, absolut inte. Han attackerade fram till kurvorna, då bromsade han och täckte upp. För att prata brottningsspråk var det svårt att få något grepp på honom. Jag trodde att det skulle lösa sig och på slutet tappade Wenzel lite av sitt bett, men jag hann aldrig förbi honom. Han var smart, det måste jag erkänna.

Skägget?
- Jag börjar ju bli lite till åren och nöjer mig inte med några små fjun längre. Wassbergs-stuket är coolt! Tycker skägget sitter fint och det kunde ju knappt ha börjat bättre med den nya imagen. Lite manligt, lite rejält…

Nöjd, förstås?

- Ja, det är jag. Skönt att vara igång och känna att man gjort ett bra jobb i sommar. Den här starten bådar gott inför fortsättningen av säsongen. Jag siktar givetvis på flera pallplaceringar i vinter. Gärna några segrar.

Är det polaren Björn Ferry som gett dig nytändningen?
- Har man varit med honom i Storuman har man fått uppleva ödemarken på nära håll och värdesätta sin vardag i civilisationen på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Vägarna i Storuman är knöliga och ja, långt ifrån det jag är bortskämd med.

Vad säger du om Marcus Hellner?
- Inte särskilt överraskad. Marcus är en fena på skejt och tar för sig: En tuffing! Han får man se upp för!
Ungtupparna Hellner/Jönsson mot veteranerna Lind/Fredriksson i teamsprinten i morron. Hur går det?
- Vi ska visa dem att gammal är äldst!

Marcus Hellner om dagen:
- Jag hade formen och energin. Pallplatsen var i sikte, men jag nådde inte riktigt ända fram. Nu tangerade jag min bästaplacering från Asiago-sprinten i Tour de Ski i vintras då jag också kom femma.
Langd.se kommer med en längre intervju med Marcus Hellner i morron bitti. 

Senaste nyheterna

Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...
Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...