Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Polar M400 GPS-klocka med aktivitetsmätning lanseras i dag. FOTO: Polar Fotobank.

Polar M400 GPS-klocka med aktivitetsmätning lanseras i dag. FOTO: Polar Fotobank.

Polar lanserar ny GPS-klocka

Idag presenterar Polar sin nya GPS-klocka, Polar M400. Modellen som även har aktivitetsmätning 24/7, är utformad för alla som lever ett aktivt liv och tycker om att träna utomhus.
Det är den perfekta träningsklockan för stads-och traillöpare som inspireras av utmaningar och vill tänja sina gränser skriver Polar i ett pressmeddelande.

Modern och sportig design med bra passform och hög prestanda
Polar M400 innehåller en enastående kombination av avancerade träningsfunktioner, inbyggd GPS och aktivitetsmätning dygnet runt. Med sin kompakta utformning och stilfulla design går den att matcha till varje outfit, både under träningspasset och arbetsdagen. Finns i vitt och svart för att passa både män och kvinnor. M400 är vattenresistent och dess kontrastrika display gör den perfekt för utomhusaktiviteter i alla väder.

Utformad för en aktiv livsstil
Utrustad med funktioner som återger Polars banbrytande kompetens inom Smart Coaching, ger M400 vägledning under hela träningspasset och visar uppnådd träningseffekt efter avslutat pass. Den hjälper dig även att förstå hur alla aktiva val du gör under dagen främjar din hälsa. M400 räknar antalet steg du tar under dagen, hur många kalorier du förbrukar och påminner dig när det är dags att du går upp och rör på dig efter en längre tids inaktivitet. Den motiverar dig helt enkelt att göra de hälsosmarta valen.

Ett kraftpaket med smarta och motiverande träningsfunktioner
Utöver avancerad aktivitetsmätning rymmer M400 en mängd smarta träningsfunktioner, t.ex inbyggd GPS för registrering av tempo, distans och höjddata. Tillbaka Till Start-funktionen visar kortast möjliga väg tillbaka till startpunkten, perfekt om du är i en ny stad eller vill prova nya vägar utan rädsla för att springa vilse. M400 noterar även dina personbästa och meddelar när du slagit ett nytt rekord. En inspirerande funktion som hjälper dig att utmana dig själv och håller motivationen vid liv. När du sticker ut på ett löp-/cykelpass så uppskattar M400 din sluttid baserat på din hastighet eller tempo. I synnerhet löpare kommer att uppskatta Running Index-funktionen, vilken beräknar hur din löpprestation utvecklas över tid, baserat på puls och hastighet.

Smidig synkronisering av träningsdata för djupare analys
All träningsdata synkroniseras enkelt mellan M400 och Polar Flow webbtjänst och mobilapp. Via Polar Flow webbtjänst kan du på ett smidigt sätt skapa träningsmål, planera och analysera varje detalj från dina träningspass, följa din utveckling och dina framsteg samt få en djupare inblick i dina resultat. Du får en överblick över vad du åstadkommit, vad som väntar och vägledning som hjälper dig att nå ditt mål. Du kan också återuppleva dina bästa träningspass eller prestationer och dela dem med dina vänner.

Pris och tillgänglighet
Polar M400 lanseras i slutet av oktober i utvalda länder. Rekommenderat pris är: M400 ink. H7 Bluetooth Smart pulsbälte: 1 995:- I M400 utan pulsbälte: 1 595:-

PRODUKTFAKTA
Polar M400 GPS-klocka med aktivitetsmätning. Den perfekta träningsklockan förs stads-/traillöpare som inspireras av utmaningar och vill tänja sina gränser.

Funktioner
Slimmad lättviktare i modern design med inbyggd GPS
• Elegant och stilfull i svart eller vitt med aktivitetsmätning 24/7  
• Kompakt lättviktare på 56.6 gram och med en tjocklek på 11,5 mm
• Vattenresistent – WR30 • Kontrastrik display som gör den idealisk för användning i alla väder
• Inbyggd GPS för tempo, hastighet, distans, höjddata och rutt
• Tillbaka Till Start-funktion som visar kortast möjliga väg tillbaka till startpunkten
• Träningsmål som ger motivation och hjälper dig att få variation i träningsupplägget. Under träningspasset får du vägledning om när det är dags att öka eller sänka tempot 
• Lång batteritid – upp till 8 timmars träning med GPS och sensorer, upp till 24 dagar i klockläge med daglig aktivitetsmätning

Aktivitetsmätning 24/7 
• Registrerar dina dagliga aktiviteter, kaloriförbrukning, antal steg och antal sovtimmar  
• Ger ett dagligt aktivitetsmål och tips på hur målet nås • Påminner när du varit inaktiv under en längre period  
• Polar Flow app visar ditt dagliga aktivitetsmål och hjälper dig att förstå hur dina aktiva val främjar din hälsa. Den visar även hur många timmar du sover och ger ett index på hur rofylld sömnen är

Enkel synkronisering för detaljerade uppföljningar och analyser
• Smidig synkronisering mellan M400 och din smartphone via Bluetooth Smart teknologi
• Snabb datasynkronisering via Polar Flow App
• Enkel analys av dina prestationer via visuella grafer samt en kartöversikt i Polar Flow webbtjänst
• Dela dina träningar och prestationer med vänner via Flow webbtjänst 

Om Polar
Polar är det finska innovativa varumärket som uppfann den första trådlösa pulsmätaren för drygt 35 år sedan. Egen forskning samt ett nära samarbete med expertis och forskningsinstitut har lagt grunden för våra framgångar och den marknadsledande position vi har idag.
För att ge dig den bästa vägledningen när du tränar har Polar utvecklat Smart Coaching, ett antal unika pulsträningsfunktioner som lyssnar till din kropp och tolkar dess signaler så att du kan träna smart och effektivt. Just dessa innovativa Smart Coaching-funktioner i kombination med våra prisbelönta modeller har gjort oss till den världsledande leverantör vi är idag. Polars pulsmätare och GPS-klockor är idag förstahandsvalet bland motionärer och elitidrottare över hela världen. Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina träningsmål, besök www.polar.com/sv.

 

Senaste nyheterna

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018. Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom sö...
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte K...