Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jörgen Brink är på plats i Idre för att försvara ledningen i Ski Team Roll Cup. Här är Jörgen vid Idre Fjäll Hill Climb 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Jörgen Brink är på plats i Idre för att försvara ledningen i Ski Team Roll Cup. Här är Jörgen vid Idre Fjäll Hill Climb 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sundin och Brink ska försvara cupledningen

Under fredag och lördag rullar den svenska rullskidcupen, Ski Team Sweden Roll Cup, vidare med Idre Fjäll Hill Climb.
Marika Sundin, IFK Mora och Jörgen Brink, Delsbo IF, finns på plats för att försvara ledningen i cupen efter första deltävlingen i Stockholm för en månad sedan.

På juniorsidan leder Mimmi Björn, IFK Umeå och Mattias Vesterlund, Lycksele IF, Västerland är på plats i Idre men inte Björn.

Det är tredje året i rad som Idre Fjäll Hill Climb genomförs.
– Det börjar bli en trevlig tradition det här, att i början av augusti hälsa skid-Sverige välkommen till vackra Idre och Idre Fjäll. säger tävlingsledare Sven Larsson till Svenska skidförbundets webbsida skidor.com.

Många starka rullskidåkare kommer till start. På damsidan är det ett litet med naggande gott startfält med Helene Söderlund och Frida Erkers, IFK Mora, Elin Mohlin, Åsarna, Sara Nordstrand, Hudiksvall som utmanar cupledande Marika Sundin.

På herrsidan utmanas Jörgen Brink av en hel hög vassa åkare som till exempel svenske mästaren på rullskidor, Karl-Johan Westberg, Borås SK, Robin Norum, IFK Umeå, Victor Gustafsson och Lars Suther, IFK Mora och Anton Karlsson, Åsarna för att nämna några

På fredagen är det fri teknik genomförs och fria hjul som gäller. Lördagens klassiska tävling genomförs med långsamma hjul av typ 2. Åkarna använder privata skidor och hjul bägge tävlingsdagarna och materialkontroller kommer genomföras.

Fredagens tävlingar startar 18:00 på och på lördagen är första start 10:00. Starten sker bägge dagarna vid fotbollsplanen i Idre by. Målet är bägge dagarna uppe vid Idre Fjäll efter nio tuffa kilometer.

Tävlingen är öppen även för motionärer. Det finns motionsklasser finns bägge tävlingsdagarna. Motionärerna startar samtidigt som elitklasserna så det går fint att jämföra sin tid mot elitåkarnas.

Läs mer på hos arrangerande Idre SK och Särna SK

Totalställning seniorklasser

Totalställning juniorklasser

Efter tävlingarna i Idre avslutas rullskidcupen med två deltävlingar i Trollhättan i samband med Alliansloppet. Knockoutsprint 21 augusti och Alliansloppet 22 augusti.

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...