Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En vecka efter VM-succén i Italien åker IFK Moras Marika Sundin Isaberg Final Climb. Här är Marika på Alliansloppets backsprint. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
En vecka efter VM-succén i Italien åker IFK Moras Marika Sundin Isaberg Final Climb. Här är Marika på Alliansloppets backsprint. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världsmästare Sundin till Isaberg Final Climb

Idag stänger anmälan till rullskidtävlingen Isaberg Final Climb som körs på lördag 3 oktober. Vädret ser ut att bli bra och tävlingsledningen jobbar hårt med att få till en kanontävling.
Drygt 100 åkare förväntas komma till start, bland annat Marika Sundin, Den nyblivna guldmedaljören från VM på rullskidor.

Isaberg Final Climb är en rullskidtävling i Hestra. Tidigare har det körts Smålands DM som jaktstart uppför Isaberg men sedan förra året har man ändrat upplägg för att locka fler deltagare.

Loppet körs på en 5 kilometer lång och relativt platt varvbana och avslutas upp till toppen av Isaberg, en utslagsgivande stigning på 150 höjdmeter.  Kan jämföras med slutdelen på Marcialonga i Italien.

– Konceptet med varvbana med snälla nerförsbackar och en riktigt tuff avslutning var mycket uppskattad förra året. Vi hade enfantastisk uppslutning trots att inte vädergudarna var med oss förra året och hoppas kunna upprepa denna succé i år, säger Erik Svensson.

Loppet körs på standard träningshjul för att så många som möjligt ska kunna delta då klasserna sträcker sig från HD13-14 till HD50.
Hestra SSK är huvudarrangör med hjälp av tre killar från Jönköping.

Läs mer om tävlingen här.

 

Siste nyheter

En glad trio från Team Koteng efter segern i Blink Team Classic: Astrid Øyre Slind, Stian Hoelgaard och Torleif Syrstad. FOTO: Från NRK:s sändning.

Team Koteng vann Blink Team Classic

Stian Hoelgaard förde Team Koteng till seger i Blink Team Classic efter 12 timmar åtta minuter och 25 sekunder. Hoelgaard tog segern tillsammans med sina lagkompisar Astrid Øyre Slind och Torleif Syrs...
Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...