Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Kanto, IK Stern, på väg mot mål och en andraplats o H 21 på Lindenarullen i söndags. FOTO: Lindenarullen.

Johan Kanto, IK Stern, på väg mot mål och en andraplats o H 21 på Lindenarullen i söndags. FOTO: Lindenarullen.

Lindénarullen i fina förhållanden

I söndags genomfördes Lindénarullen i fina förhållanden med strålande solsken och vindstilla.
En ny bansträckning som mätte 31 kilometer föll åkarna i smaken som gav mycket beröm för banan.
Snabbast för dagen var Philip Askerot, Aktivus SC, som åkte H35 och var drygt 20 sekunder kvickare än H 21-vinnaren Daniel Nordebo, Göteborgs SK.

Huvudklasserna åkt på valfria hjul och i motionsklasserna var det 2:or eller trögare som gällde. Så det gick undan för många.

Snabbast totalt var som sag tPhilip Askerot som hade 1:06:16. Daniel Nordebo fick tiden 1:06:39. Sedan följde Johan Kanto med 1:07:20 och Johannes Andersson, Ski Team Skåne med 1:07:30.

Snabbast bland tjejerna var Erika Karlsson, Nybro Ski 1:22:21 före hemmaåkaren Elin Arwidson, OK Lindena, på 1:36:01. Annelie Lindroth, Björnstorp, som åkte D35 var nästa tjej på 1:42:20.

 

 

Senaste nyheterna

Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.
Maja Dahlqvist och Frida Karlsson är två av 13 åkre i den svenska truppen till världscuppremiären i Ruka. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Som väntat bantad trupp till Ruka

Säsongens första världscuptrupp är uttagen och det är en mindre trupp än den vi brukar se, som åker till världscuppremiären i Ruka. – Vi vill ta vårt ansvar i pandemin, säger landslagschef Anders Bys...