Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jens Eriksson har nu både fot och arm i gips efter cykelkraschen på Mallorca. Passande nog i Team Santanders färger. FOTO: teamjens.se.

Jens Eriksson har nu både fot och arm i gips efter cykelkraschen på Mallorca. Passande nog i Team Santanders färger. FOTO: teamjens.se.

Brutet båtben och språngben för Jens Eriksson

Jens Eriksson kraschade på cykel vid Team Santanders träningsläger på Mallorca förra veckan.
Efter röntgen där fick han beskedet att inget var brutet.
Men efter ny undersökning i Sverige visade det sig att Jens både brutit språngbenet i foten och båtbenet i handleden.

– Jag får vara glad om jag kan åka skidor någon gång innan vintern är slut, berättar Jens för Längd.se.

Efter en mycket bra träningssommar och höst där segern i Alliansloppet var ett kvitto så var säsongen över innan den ens börjat för Jens.

– Visst känns det tungt nu men jag försöker tänka att det är positivt att jag ändå var i väldigt bra form och att träningen gått bra. Jag har ett enormt sug att komma tillbaka nu, säger Jens.

Det var fyra av Team Santander-åkarna som gick i backen i kraschen. Jörgen Aukland och Tord Asle Gjerdalen klarade sig helskinnade och Öyvind Moen Fjeld fick ett brott på handleden. Värst gick det alltså för Jens som nu sitter med gips på både arm och fot. En mardröm för en skidåkare första veckan i november.

Det var på IFK-kliniken i Göteborg som Jens fick beskedet att det handlade om ett brutet språngben i foten och inte en stukad fot som de sa efter röntgen på Mallorca.

– Själv trodde jag att den var bruten. Men sen var ju beskedet lugnade på Mallorca. Handen hade jag ont i och det var svårt att gå på kryckor. Men sen visade det sig att det var brott på båtbenet, berättar Jens.

jens_efter_kraschen.jpg
Jens strax efter kraschen på Mallorca. FOTO: Team Santander.

Nu har Jens träffat en ortoped i Falun och på tisdag väntar operation av foten i Uppsala.

– De ska skruva ihop språngbenet. Det var det bästa de kunde göra för att det ska läka ihop bra, förklarar Jens.

Med både fot och arm i gips blir det förstås extremt svårt att bedriva någon form av träning i dagsläget för Jens.

– Att jag måste vara mycket försiktig med handen gör det extra svårt. Jag får försöka hålla igång med bålstabilitet och tränga mage och rygg. Sen blir det en lång väg tillbaka, konstaterar Dala-Floda-åkaren.

Men Jens är fast besluten att jobba stenhårt för en comeback. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta.

jens_allians_16.jpg
Jens efter segern i Alliansloppet i slutet på augusti där han spurtslog Morten Eide Pedersen och Markus Ottosson på upploppet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

 

Senaste nyheterna

Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...
Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...