Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Filip Danielsson, Oscar Persson och Bill Impola var så här glada efter säsongens första race. FOTO: Leif Skogsberg.
Filip Danielsson, Oscar Persson och Bill Impola var så här glada efter säsongens första race. FOTO: Leif Skogsberg.

Oscar och Moa vann i tunneln

I går kördes säsongens första längdtävling i Sverige - i Torsby Ski Tunnel.
Segrare blev Oscar Persson samt Moa Olsson som båda visade stark form inför vinterns alla drabbningar.

Tävlingen kördes i fri stil på distanserna 5 kilometer för damer och 10 kilomter för herrar. Som arrangör stod Stjerneskolan. 60 åkare kom till start från Stjerneskolans Idrottsgymnasium, SK Bore och Vintersportgymnasiet Östersund.

I herrklassen imponerade SK Bores Oscar Persson som vann hela 40 sekunder före klubbkompisen Bill Impola. Trea var Garphyttans juniorandslagsman Filip Danielsson.

En klar seger tog också juniorlandslagets och Vansbros Moa Olsson 33 sekunder före Amelia Furunäs, IFK Grängesberg. Trea var SK Bores Moa Olsson.

trio_dam_tunneln.jpg
Moa Olsson gånger två, från SK Bore och Vansbro AIK samt Amelia Furunäs var topp tre i damklassn. FOTO: Leif Skogsberg.
 
Det rapporteras att tävlingen var perfekt genomförd utan problem med motionärer som glatt åkte bredvid, hejade på och samtidigt passade på att ta åt sig lite av tekniken.

– På grund utav den varma hösten så är det begränsade möjligheter för skidtävlingar på snö. En säsongsförberedande tävling vid den här tiden bör gå på snö, med den bristvaran märkte vi stort intresse ifrån deltagare och vi har ambitioner att utöka för kommande år, säger den förre världsåkaren i skidskytte, Mikael Löfgren, lärare vid Stjerneskolan.

Resultat finns här.

ringsby.jpg
SK Bores Johannes Ringsby ångar på mot en fjärdeplats. FOTO: Tom Lindström.

full_fart_tunneln.jpg
Full fart med åkare i tunneln. FOTO: Tom Lindström.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...