Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
André Pops kommer inte hålla i vinterns Vasaloppssändning. Det gör istället Yvette Hermundstad. Pops håller då till i Kanada där världscupsäsongen ska avgöras. FOTO: Jan Danielsson/SVT.
André Pops kommer inte hålla i vinterns Vasaloppssändning. Det gör istället Yvette Hermundstad. Pops håller då till i Kanada där världscupsäsongen ska avgöras. FOTO: Jan Danielsson/SVT.

SVT-profilerna i nya roller i Vinterstudion

En lång händelserik vinter med bland annat längdvärldscupen och Vasaloppet står för dörren för SVT:s Vinterstudion.
Vinterstudion som startar upp med Bruksvallsloppet på lördag och söndag.
I vinter kommer vi för övrigt att få se några av SVT:s profiler i nya roller. Yvette Hermundstad kommer att leda Vasaloppet med Jonas Karlsson och Mathias Fredriksson vid sin sida.

– Vasaloppet är en unik upplevelse, i topp av alla sportevenemang jag har haft förmånen att jobba med. Elitåkare, motionärer, historik och stämning. Att få hälsa tittarna "Gomorron ifrån Berga By" tidig morgon när SVT inleder sin 50:e Vasaloppssändning är väldigt speciellt. En av vinterns absoluta höjdare, säger Yvette Hermundstad på SVT Sports hemsida.

Samtidigt med Vasaloppet går Kanada-touren som avslutar årets världscupsäsong. Där mönstrar SVT André Pops Jacob Hård och expert Anders Blomquist. Trion som normalt håller i Vasaloppssändningen.

– Jag ser framför mig hur Charlotte Kalla och Stina Nilsson, på bästa sändningstid i Sverige, kämpar om segern i totalcupen och sprintcupen, säger André Pops.

Det blir flera olika tourer som ingår i vinterns världscup och därmed blir mycket avgörande för slutställningen. Det börjar med minitouren i finska Ruka 27-29 november. Sedan Tour de Ski 1-10 januari och så den nya Kanada-touren 1-12 mars.

– Då det är en säsong utan mästerskap så fokuserar vi den här vintern extra mycket på längdåkarna i Tour de Ski, den avslutande två veckor långa världscupturnén i Kanada liksom Vasaloppet, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensson till svt.se.

Här finns Vinterstudions planerade sändningar för vinterns längdåkningstävlingar.

Siste nyheter

På lördags är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. I fjol vann Britta Johansson Norgren före Lina Korsgren. FOTO: Vasaloppet.

Fakta inför 32:a Tjejvasan på lördag

Till den 32:a Tjejvasan är hittills över 6 400 anmälda tjejer i åldrarna 16–82 år för att åka de tre milen mellan Oxberg och Mora. Starten för världens största skidlopp för tjejer går på lördag 22 feb...
Ebba Andersson är en av många starka åkare i Sveriges trupp till JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ebba i Sveriges trupp till JVM och U23-VM

Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tolv herrar som ska representera det svenska längdlandslaget under JVM och U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland, den 29/2 till 7/3. I U23-truppen finns ...
Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...