Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bill Impola i täten på La Diagonela i fjol innan den snöpliga felåkningen på slutet. Blir det revansch i år? FOTO: Team Expirit.
Bill Impola i täten på La Diagonela i fjol innan den snöpliga felåkningen på slutet. Blir det revansch i år? FOTO: Team Expirit.

Team Exspirit redo för det oväntade

Två år i rad har La Diagonela haft oväntade utbrytningar och taktiker som satt sin prägel på loppet. Med en tävling på hög höjd och 55 kilometer väntar sig ingen något annat i år. Förra året var Bill Impola, Team Exspirit, loss i mer än halva loppet och vet hur det är att överraska fältet.
– Du måste vara aktiv och redo om någon annan gör ett ryck och samtidigt väldigt bestämd i utförandet av din egen plan, säger Bill.

Bill kopierar förberedelserna från förra året och kommer till tävlingsplatsen först under tävlingsmorgonen.

– Det fungerar bra för mig att bo lågt så länge som möjligt och åka upp precis till start. Vi har ledare och vallare som inspekterar banan och förbereder skidorna så för mig är det bara att fokusera på tävlingen, säger Bill.
 
La Diagonela erbjuder en ganska platt men vacker bana genom dalen. Född och uppvuxen på andra sidan bergen är Seraina Boner, Team Exspirit, vinnare av första upplagan av La Diagonela och trea förra året.

– Det är enda tävling i Visma Ski Classics i Schweiz och det är speciellt att tävla så nära mitt hem. Formen känns bättre och bättre och jag hoppas vara snabb på lördag. Höjden och förhållandena passar mig bra, säger Boner.
 
Tävlandes för Team Exspirit i La Diagonela är: Seraina Boner, Bill Impola, Daniel Richardsson, Morten Eide Pedersen och Jimmie Johnsson.

La Diagonela sänds direkt i TV 12 med start 09.00 i morgon.

Det går också att följa loppet på www.vismaskiclassics.com

 

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...