Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sixten Memorial Race, loppet som går till Sixten Jernbergs minne, ställs in på lördag.
Sixten Memorial Race, loppet som går till Sixten Jernbergs minne, ställs in på lördag.

Sixten Memorial Race ställs in

Arrangörerna av Sixten Memorial Race i Lima har under de senaste veckorna jobbat hårt med tävlingsspåret.
Men nu meddelar man att loppet som skulle genomförts på lördag 6 februari ställs in på grund av den senaste tidens värme och regn.

I fjol genomfördes loppet till Sixten Jernbergs minne för första gången. Premiärvinnare var Simon Andersson och Maria Rydqvist.

Under lördagen gjordes en ordentlig kontroll av spåret och då kom man fram till att 2016 års upplaga måste ställas sin.

De senaste dagarnas värme och regn har gjort att stora delar av banan har drabbats av snöbrist, is-svällningar samt blöta myrar.

Vi i tävlingsledningen beklagar detta, men med hur spåret ser ut idag samt veckans väderprognoser fram till lördag så finns det inga möjligheter att loppet skall kunna genomföras, meddelar arrangerande Lima IF.

De som anmält sig till loppet kommer att få hela startavgiften återbetald.

Vi kommer fortsätta arbetet med banan och så fort det kommer tillräckligt med snö så kommer vi att öppna en touring-slinga efter Sixtenspåret, meddelar man

Mer info på sixtenmemorial.se

Siste nyheter

Oskar Kardin ser ut att missa årets Vasalopp på grund av hjärnskakning. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Hjärnskakning kan stoppa Kardin från Vasaloppet

I fjol var Oskar Kardin, Östersunds SK:s och Team Ragde Eiendom, nia och bäste svensk på Vasaloppet och i senaste Visma Ski Classics-loppet, Jizerska, var han tvåa. Nu kan dock Kardin missa årets Vas...
Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...