Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sofia Henriksson var bäst av de svenska tjejerna på U23-VM:s 10 km klassiskt med en femteplats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Sofia Henriksson var bäst av de svenska tjejerna på U23-VM:s 10 km klassiskt med en femteplats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sofia Henriksson femma på U23-VM

När U23-VM i rumänska Rasnov rullade vidare på tisdagsmorgonen med distanslopp i klassisk stil så åkte Piteå Elits Sofia Henriksson bäst av svenskorna och slutade femma.
Sofia var halvminuten bakom ryskan Anastasia Sedova.

Sedova vann 13 sekunder före Tysklands Victoria Carl. Bronset gick till tjeckiskan Petra Novakova.

Henriksson hade 13,5 sekund upp till pallen och hade också finskan Anamarija Lampinen före sig.

IFK Umeås Jonna Sundling som tog guldet på sprinten i går gjorde också ett bra lopp och slutade åtta 23 sekunder efter Henriksson. Måndagens bronstjej på sprinten, Maja Dahlqvist från Falun Borlänge åkte in på 19:e plats och Offerdals Hedda Bångman blev 21:a

Resultat
U23-VM Rasnov, Rumänien damer 10 km klassiskt

1. Anastasia Sedova, Ryssland, 28:49.4
2. Victoria Carl, Tyskland + 13.1
3. Petra Novakova, Tjeckien + 17.0

5. Sofia Henriksson +30.5
8. Jonna Sundling + 53.8
19. Maja Dahlqvist + 1:48.0
21. Hedda Bångman 2:02.2

Kompletta resultat.

 

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...