Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Förra året vann Markus Ottosson och Elin Vedin premiären av Nybrorullen. 4 september är det dags för andra upplagan. FOTO: Alexander Ovinder.
Förra året vann Markus Ottosson och Elin Vedin premiären av Nybrorullen. 4 september är det dags för andra upplagan. FOTO: Alexander Ovinder.

En månad till andra upplagan av Nybrorullen

4 september är det dags för den andra upplagan av NybroRullen!.
– I år satsar vi hårt på att få till ett ännu bättre arrangemang än förra året, säger tävlingsledarna Emil Folkesson och Lasse Ericsson.

– Fjolårets lopp var en succe! I år hoppas vi både på fler motionärer och på att ännu fler elitåkare hittar hit, fortsätter Folkesson och Ericsson.

Debutupplagan av Nybrorullen vanns av Markus Ottosson, Lager 157 och Elin Vedin, Sundsvalls OK.

Prisbordet sticker ut bland rullskidloppen i Sverige.

– Det är 5000 kronor i första pris till första herre och dam på långa banan, spurtpriser, rullskidor, stavar, hjälmar och många andra topprodukter. Dessutom lottas ett par handplockade tävlingsskidor ut bland de seniorer som fullföljer loppet, berättar Lasse Ericsson.

Liksom förra året tillhandahåller Elpex låneskidor till alla seedade åkare.

– Det gör att vi kan erbjuda rättvisa förhållanden för de som är med och kämpar i täten av loppet, oavsett hur de yttre förhållandena blir, säger Lasse.

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...