Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Webinar om höstträning på tisdag

På tisdag 6 september erbjuder Optima Ski ett grattis webinar om träning med plats för 100 personer.
– Det kommer att handla om höstträning, främst rullskidor och stakteknik. Hur man systematiskt går till väga och jobbar in rätt åkstil, berättar Oskar Svärd från Optima Ski.

Det är välmeriterade tränaren Per-Øyvind Torvik som är ansvarig för webinaret och Oskar Svärd finns också med på ett hörn och ger tips.

Webinaret är 45 minuter långt och startar 20.00 på tisdag. Det finns plats för hundra deltagare och det är först till kvarn som gäller.

Registrering sker via denna länk.

Oskar själv har lagt ner elitsatsningen men håller igång träningen en del. Bland annat blev det en elfteplats på veteran-SM på cykel i slutet på juli. Han har också varit tävlingsledare för BAMM (Björkliden Actic Mountain Marathon).

– Till vardags jobbar jag nu fullt som officer i Eksjö, berättar Oskar.

Med Optima Ski blir det arrangerande av några läger och resor framöver. Bland annat har man startat en träningsgrupp i Stockholm som kommer att ha en uppstartshelg 17-18 september.

– Vi har fått en hel del anmälningar men har några platser kvar, informerar Svärd.

Läs mer Optima Ski Stockholm här.

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...