Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Nybrorullen med slutsegraren Robin Norum till höger i bild. FOTO: SportX8.
Starten på Nybrorullen med slutsegraren Robin Norum till höger i bild. FOTO: SportX8.

Norum och Hansson tog storslam i Nybrorullen

Några av landets bästa rullskidåkare gjorde upp om segern i Nybrorullen i dom småländska skogarna i söndags.
Segrare i seniorklasserna blev Robin Norum, IFK Umeå och Olivia Hansson, Garphyttans IF.

Det här var andra upplagan av NybroRullen. Precis som förra året s¨å kopplade slutsegrarna ett tidigt grepp om det 32 kilometer långa loppet. På herrsidan var det världscupsledaren Robin Norum, IFK Umeå, som lyckades skapa sig en lucka en bit innan första spurtpriset, som var efter 7 kilometer.

Robin lyckades sen hålla den luckan och gå i mål på 1.13.18. Där bakom var det sen en jämnare kamp om placeringarna där Johan Kanto, IK Stern, tog andra platsen före Simon Magnusson, OK Stigen. Fyra blev evigt unge Tobias Westman, IK Stern och bästa hemmaåkare blev Nybro Ski:s Elis Weslien på en femte plats.

herrpallen_nybrorullen_16.jpg
H 21-pallen med från vänster tvåan Johan Kanto, IK Stern, ettan Robin Norum, IFK Umeå och trean Simon Magnusson, OK Stigen. FOTO: SportX8.

I damklassen var det Oliva Hansson, Garphyttans IF, från start till mål. Olivia segrade på 1:28:20. Tvåa kom Freya Orban, IF Ski Team Skåne och trea Meta Olsson Steinbach, Ronneby OK.

dampallen_nybrorullen_16.jpg
D 21-pallen med från vänster tvåan Freya Organ, Ski Team Skåne, ettan Olivia Hansson, Garphyttan och trean Meta Olsson Steinbach, Ronneby OK. FOTO: SportX8.

Både Robin och Olivia tog även hem det båda spurtpriserna på 1000 kronor vardera. Tillsammans med vinstpengarna på 5000 kronor så kunde de känna sig nöjda med dagen.

norum_nybrorullen_16.jpg
Robin Norum, IFK Umeå. Glad segrare i Nybrorullen 2016. FOTO: SportX8.

I år var 89 åkare anmälda och 83 startade med åkare från hela landet. Från Umeå i norr till Lund i söder, Göteborg i väster och Stockholm och norra Öland i öster.

– Åkarna var nöjda med banan och arrangemanget så nu hoppas vi att deras fina ord ska sprida sig. Samtidigt som vi vill fortsätta bygga något större för att locka rullskidåkarna ner till söder, säger Lasse Ericsson från arrangerade Nybro Ski.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...