Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Längd.se har testat sportdrycken Vitamin Well+. FOTO: Vitamin Well+.
Längd.se har testat sportdrycken Vitamin Well+. FOTO: Vitamin Well+.

Test: Vitamin Well+ sportdryck

Längd.se har under vintern testat Vitamin Well+ 001 sportdryck.
Drycken har kommit i ropet i skidkretsar sedan man börjat samarbeta med Stina Nilsson och andra duktiga längdåkare.

Drycken kommer färdigblandad i halvlitersflaskor och smaken är lemon/lime. Det som sticker ut tydligast med Vitamin Well+ är att man förutom den klassiska kolhydrat-elektrolytblandningen valt att tillsätta vitaminer, aminosyror och magnesium.

Det är givetvis svårt att jämföra olika sportdrycker och hur de kan hjälpa en aktiv under träning och tävling.

Klart är dock att man under tuffa/längre träningspass och tävling behöver fylla på med sportdryck.

Vad som känns viktigt är att drycken smakar bra och att det är lätt att dricka. Här levererar Vitamin Well+ 001. Drycken smakar mycket bra och slinker ner lätt.

Det är något som ändå skiljer olika sportdrycker, hur lätt det är att snabbt få i sig en lite större mängd. Är drycken lite mer tjockflytande och skarpare i smaken är det svårare och då upplever vi också att det kan vara svårare för magen.

Vitamin Well+ 001 är mild i smaken och mycket lättdrucken.

Som skidåkare är man kanske van att blanda sin sportdryck från ett pulver. Vitamin Well+ kommer färdigblandad vilket är praktiskt. Är det inte för kallt är det smidigt att bara ta med sig en rumstempererad flaska i midjeväskan på ett träningspass eller under ett lopp.

Samtidigt vore det smidigt att i vissa lägen kunna använda Vitamin Well+ i pulverform. Men i dagsläget finns den endast att köpa i flaska.

Är det kallare och man ska åka ett längre pass eller ett långlopp så kan vi rekommendera att värma drycken i en kastrull och sen fylla upp ett isolerande vätskebälte. Vi har testat det vid flera tillfällen i vinter och det fungerar utmärkt.

Vitamin Well+ 001 sportdryck består av en kolhydrat-elektrolytlösning. Den är framtagen i samarbete med Zlatan Ibrahimović. Drycken är också officiell sportdryck för Svenska Fotbollförbundet.

Drycken innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer.

Så här presenterar Vitamin Well sin sportdryck:
Aminosyrorna i Vitamin Well+ 001 är tillsatta för att minska muskelnedbrytning. Kolhydraterna är dessutom ett bra energitillskott vid långvarig uthållighetsträning. Drycken innehåller även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion.

Det finns även ett sockerfritt alternativ av sportdrycken som heter Vitamin Well+ 002.

Här kan du läsa mer om sportdrycken: http://www.vitaminwell.se/plus

 

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...
Linn Sömskar blev bäst av de svenska åkarna i Skandinaviska cupen som tvåa. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Slutresultat i Skandinaviska cupen

Säsongens Skandinaviska Cup avslutades efter att sex deltävlingar genomförts under vintern. Bästa svenska åkare i cupen var Linn Sömskar, IFK Umeå och Maria Nordström, Borås SK, som blev tvåa och tre...