Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Västsvenska rullskidcupen drar snart igång. År med nio deltävlingar. Här en bild från Rådarullen i Lidköping i fjol. FOTO: Thomas Svanström.
Västsvenska rullskidcupen drar snart igång. År med nio deltävlingar. Här en bild från Rådarullen i Lidköping i fjol. FOTO: Thomas Svanström.

Västsvenska rullskidcupen rullar vidare

I Västsverige har rullskidor ”alltid” var ganska hett och för snart tio år sedan startades Västsvenska rullskidcupen.
2017 års cup startar med Tanumsloppet 4 juni och sedan rullar det på med åtta deltävlingar till och med finalen på Lindenarullen 1 oktober.

– Vi har haft mellan sju till nio deltävlingar under tiden juni-oktober genom åren. Som mest har det varit 300-400 deltagare under en cupsäsong. Efter en dipp de senaste två åren känns det som intresset är på uppåtgående igen, säger Sören Skålberg.

– Stora delar av rullskideliten i Sverige har deltagit på många av loppen genom åren, berättar Skålberg.

I år kommer några av loppen avgöras med PU-hjul (snabba tävlingshjul) och några på så kallade 2:or.

– Vi anser att det är mer rättvist än köra på rullmotstånd 2. I år kommer vi dock att blanda upp det hela. Av nio deltävlingar kör vi tre på 2:or, Sex på PU varav två är skate, berättar Skålberg.

– Vi startar 4 juni i med Tanumsloppet. En vecka senare är vi i Lidköping för Rådarullen. I mitten på augusti är det Borås tur där två SM-tävlingar ingår. September blir tuff med fyra tävlingar: Isaberg, Kungälv, Göteborg och final i Getinge. Finalen kommer att köras i form av jaktstart, avslutar Sören.

Tävlingsprogrammet för Västsvenska rullskidcupen 2017

4 juni
Tanumsloppet, Tanum

11 juni
Rådarullen, Lidköping

19-20 augusti
Rullskid-SM, Borås

2 september
Isaberg

17 september
Rollsborundan, Kungälv

23-24 september
Serneke rullskidfestival, Göteborg

1 oktober
Final Lindénarullen, Getinge

Du kan läsa mer om Västsvenska rullskidcupen på cupens sida här.

 

Siste nyheter

En glad trio från Team Koteng efter segern i Blink Team Classic: Astrid Øyre Slind, Stian Hoelgaard och Torleif Syrstad. FOTO: Från NRK:s sändning.

Team Koteng vann Blink Team Classic

Stian Hoelgaard förde Team Koteng till seger i Blink Team Classic efter 12 timmar åtta minuter och 25 sekunder. Hoelgaard tog segern tillsammans med sina lagkompisar Astrid Øyre Slind och Torleif Syrs...
Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...