Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink startar upp lägerverksamhet i Harsa med sitt Brink Ski Team. FOTO: Brink Ski Team.
Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink startar upp lägerverksamhet i Harsa med sitt Brink Ski Team. FOTO: Brink Ski Team.

Brink Ski Team startar lägerverksamhet i Harsa

Brink Ski Team som är Jörgen Brinks eget skidteam startar upp lägerverksamhet och inleder ett samarbete med Harsa Konferens & Fritid i Hälsingland. Samarbetet innebär att Harsa blir en viktig sponsor till teamet.
Dessutom kommer Brink Ski Team nu för första gången tillsammans med Harsa att erbjuda träningsläger både på barmark och snö med början till hösten.

– Harsa har en speciell charm, atmosfär och inte minst skidkunnande för att det ska bli en perfekt destinationspartner till Brink Ski Team. I Harsa finns långa härliga spår i varierande terräng och svårighetsgrad som gör att det finns något för alla, menar Jörgen.

– Vi vill utveckla Harsa vidare från dagens nivå. Vi har satsat på en del om- och tillbyggnad senaste året som har gett större serveringsmöjligheter och fler bäddar totalt sett. Samarbetet med Brink Ski Team är ytterligare en satsning vi tror mycket på och som förhoppningsvis ger större kännedom om anläggningen och vad vi kan erbjuda, säger ägaren Anders Snar.

Lägren riktar sig till alla oavsett tidigare nivå eller kunskap. Målet är att hjälpa alla som är med på lägren att komma vidare i sin utveckling samt att få en bra upplevelse i lugn miljö.

– Jag har tillbringat mycket tid i Harsa genom åren och varit där vid mina uppladdningar inför Vasaloppet och bland annat inför mina tre Vasaloppssegrar, säger Jörgen.

– Därför känns det extra skoj att vi kan göra något gemensamt och förhoppningsvis hjälpa varandra och bli starkare. Dessutom så har min satsning med teamet haft en grundtanke om att vara lokalt förankrad i Hälsingland så det stämmer väl in på den satsningen, avrundar Jörgen.

Jörgen Brinks egna mål inför kommande säsong är givetvis Vasaloppet men även större delen av Ski Classics-programmet och en del nationella ”vanliga” tävlingar som till exempel den svenska säsongspremiären i Gällivare i november.

Träningen är redan i full gång och planen är att ha ett barmarksläger på hemmaplan i trakterna runt Delsbo, Järvsö och Harsa. Här finns fina och kuperade vägar för rullskidor och en hel del sugande myrar och leder att springa efter. Kort och gott bra förutsättningar för bra barmarksträning!

Mer information och anmälan om lägren finns på www.brinkskiteam.se eller www.harsa.se för information om anläggningen.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...