Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sara Lindborg hade en fin vinter i Team Sernekes färger. Nu får Sara två nya teamkompisar i Andreas Holmberg och Anders Mölmen Höst. FOTO: Team Serneke.
Sara Lindborg hade en fin vinter i Team Sernekes färger. Nu får Sara två nya teamkompisar i Andreas Holmberg och Anders Mölmen Höst. FOTO: Team Serneke.

Team Serneke förstärker med Holmberg och Höst

Efter en första vinter med stora framgångar är nu Team Serneke redo för en ny spännande säsong där laget redan denna helg står på startlinjen i Guide World Classic Tour i norska Gautefall.
Teamet förstärker nu med IFK Mora SK:s Andreas Holmberg och norrmannen Anders Mölmen Höst, Lyn Ski.

Oskar Kardin som i vintras åkte för Team Serneke återfinns nu i norska Team Santander.

Därmed har Team Serneke följande trupp inför säsongen 2017/18:
Sara Lindborg, Östersunds SK
Andreas Holmberg, IFK Mora SK
Anders Mölmen Höst, Lyn Ski
Bob Impola, Örebro
Anton Lindblad, Hudiksvalls IF

Sara gjorde sin bästa långloppssäsong under den gångna vintern och var på pallen i både Vasaloppet och Marcialonga och är given inför denna säsong.
Bob fick sitt internationella genombrott i samband med La Sgambeda där han kom femma och var bästa svenska herråkare. Ett resultat som senare följdes upp med bland annat en 13:e plats i Vasaloppet.

Anton Lindblad var även han med under föregående vinter och kommer också nu främst fokusera på de traditionella distanserna denna OS-säsong.

Teamet förstärks nu med både Andreas Holmberg och Anders Mölmen Höst.

Andreas gjorde sin bästa säsong som långloppsåkare och visade verkligen sin potential genom en 13:e placering i Marcialonga där han var snabbaste svenska herråkare.

Anders Mølmen Høst kommer från det tidigare norska Team Lease Plan och blir en stor tillgång för hela laget med sin höga kapacitet. Anders som förra sommaren delade vinsten i Guide World Classic Tour på rullskidor med Petter Eliassen och har en tredje plats på Vasaloppet från 2016.

Bob Impola och Andreas Holmberg, båda födda 1992, går in i kampen om Visma Ski Classics rosa tröja som går till bästa åkare under 26 år. Sara och Anders siktar mot den gula västen i totalen.

– Vi har satt ihop en mycket spännande mix med toppåkare, åkare med hög utvecklingspotential och förhoppningsvis nästa generation stjärnor som jag tror stenhårt på. Det är fem ödmjuka individer som alla delar en passion för sin idrott och för att ständigt utvecklas, säger Martin Holmstrand, teamchef i Team Serneke.

Team Serneke följer man på:
www.teamserneke.com och @teamserneke i social medier.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...