Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Holmberg och Anders Höst från Team Serneke siktar mot pallen i Alliansloppet. FOTO: Team Serneke.
Anders Holmberg och Anders Höst från Team Serneke siktar mot pallen i Alliansloppet. FOTO: Team Serneke.

Team Serneke redo för Alliansloppet

Team Serneke levererade starka resultat under Blink Ski Festival och deras lopp som ingick i World Classic Tour.
Nu är teamet laddat för lördagens Allianslopp där man också för första gången kommer till start med en nationell grupp.

Falköpings Ludwig Tärning och SK Bores Rasmus Blom förstärker därmed teamet vid de nationella långloppen kommande vinter. Ambitionen är att prestera i toppen på Skistart SKI Challenge, Långloppscupen i Sverige, och även vid Vasaloppet. Rasmus är bekant sedan ifjol medan Ludwig bli ny in i teamet.

– Genom representation i de största nationella loppen får vi även en tydligare förankring på hemmaplan. Både Rasmus och Ludwig kommer också vara en stor tillgång på våra läger och i gruppen som helhet, säger Martin Holmstrand, teamchef.

Anders Höst och Andreas Holmberg som båda åkte mycket starkt senast siktar nu mot pallen denna helg. Båda är i bra slag och det kommer bli intressant vilka åkare i fältet som slutligen kommer stå överst. Tyvärr är både Sara Lindborg och Bob Impola sjuka och kommer inte till start.

Teamet fortsätter med eget läger efter Alliansloppet och åker inom kort till Livigno för uppladdning inför avslutningen i World Classic Tour.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...