Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Bryntesson och sambon Frida Linnér startar en podd för att öka medvetenheten och kunskapen om diabetes.
Robin Bryntesson och sambon Frida Linnér startar en podd för att öka medvetenheten och kunskapen om diabetes.

Bryntesson släpper podcast för att öka kunskapen om diabetes

Först kom barn- och ungdomslägret Sockertoppen, sedan youtube-serien High & Low. Nu släpper Robin Bryntesson tillsammans med sambon Frida Linnér, Diabetespodden. En podcast som skapats för att, liksom tidigare projekt, öka medvetenheten och kunskapen om sjukdomen diabetes.

Att ha många järn i elden är ingen nytt för skidprofilen Robin Bryntesson, utmaningar är bara en tändvätska och nu väljer han och sambon Frida att fortsätta sitt arbete för att öka kunskapen om sjukdomen diabetes.

– Diabetespodden är till för den som har diabetes som jag, en anhörig som Frida eller bara den som är allmänt intresserad av att lära sig mer om sjukdomen, säger Robin.
Podcast är ett ny utmaning för Robin som i vanliga fall står framför kameran och skämtar till det mesta. I Diabetespodden får vi lyssna till en mer personlig och allvarlig Bryntesson som berättar om sitt liv med sjukdomen.

– I takt med att diabetes ökar utan att man egentligen vet varför, behövs mycket pengar till forskning, men det behövs även lättillgänglig information om sjukdomen för de som drabbats. Både jag och Robin har sökt information i många år och saknat just detta format, säger Frida.

Diabetespodden släpps på måndagar där avsnitten tar upp vanliga och ovanliga ämnen som rör sjukdomen tillsammans med inbjudna gäster.

Fakta om diabetes:
Vid typ 1-diabetes har kroppen slutat tillverka insulin och du får då för mycket socker i blodet. Om du har typ 2-diabetes har kroppen svårt att hålla sockerhalten i blodet tillräckligt låg. Över 400 000 svenskar har diabetes. Idag har ca 7-8000 barn typ 1 diabetes.

iTunes

Facebook

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...