Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Madshus och Rottefella släpper spännande nyheter inför den kommande skidsäsongen. Toppskidan Redline med med en fäll av 100 procent mohair och bindningen Rottefella MOVE System som kan flyttas i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.
Madshus och Rottefella släpper spännande nyheter inför den kommande skidsäsongen. Toppskidan Redline med med en fäll av 100 procent mohair och bindningen Rottefella MOVE System som kan flyttas i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.

Nu släpps Madshus Redline IGS med MOVE System

Madshus och Rottefella lanserar nu Madshus Redline Intelligrip och Rottefella MOVE System, en ny platta och en ny bindning – som kan flyttas i fart när man står och glider.
– Vi har fått fantastisk feedback när teamåkare, promotörer och specialbutiker fått testa i skidtunneln i Torsby de senaste dagarna, berättar John Vikman på Sportwin, Madshus distributör i Sverige.

Madshus har sedan fyra år tillbaka testat Madshus Redline Intelligrip och produkten är nu färdig att lanseras. Ett år tidigare än vad som från början var planerat. Den kommer att vara tillgänglig i specialbutiker för leverans från mitten av november.

– Madshus Redline IGS är en skida som har extremt bra bärighet i spannet men som ändå går ner distinkt med hela fästytan vid frånskjut. Åkkänsla, fäste, glid och farten i skidan är i en klass för sig, menar John Vikman.

Skida, platta, flyttbar mekanism och bindning. FOTO: Madshus/Rottefella.
Skida, platta, flyttbar mekanism och bindning. FOTO: Madshus/Rottefella.

Intresset för och försäljningen av så kallade skin-skidor har ökat mycket de senaste åren. Madshus kommer nu alltså med sin toppskida Redline med en fäll av 100 procent mohair som ska ge ännu bättre framföring och glid. Detta tillsammans med Rottefellas nya MOVE bindningssystem som gör att man kan flytta bindningen framåt eller bakåt för bättre fäste eller glid - i farten - när man står och glider.

Bra feedback
De senaste dagarna har Madshus teamåkare samt promotörer och personal från specialbutiker fått testa de nya produkterna i skidtunneln i Torsby.

– Det är helt sjukt vilken bra feedback vi fick i helgen på Redline IGS med MOVE från våra teamåkare och promotörer, säger John Vikman och fortsätter;

– I går när specialbutikerna fick prova så steg det till en ny nivå. Många är helt lyriska. Det känns fantastisk kul.
 
– Den här kombinationen blir en extremt intressant produkt för alla långloppsåkare som inte orkar staka till 100 procent. Att man nu kan flytta bindningen i fart ger helt nya möjligheter att kunna åka långlopp med fällskidor med både bra fäste uppför och en snabb skida i stakmomentet och utför.

En närbild på mekanismen som gör att man kan flytta bindningen i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.
En närbild på mekanismen som gör att man kan flytta bindningen utan att pjäxan tas loss från bindningen - i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.

Rottefella har bestämt sig för att göra en så kallad prelaunch av det nya systemet i begränsad upplaga i Sverige och Norge. Den nya plattan och den flyttbara bindningen kommer att vara tillgänglig i butiker från mitten av november. Den separata mekanismen som gör att man kan flytta bindningen i farten släpps senast i januari 2018 men målet är att leverera paketet samlat i andra halvan av november.

Längd.se kommer att återkomma med rapport från egna tester av det nya systemet senare i höst.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...