www.langd.se

Moa Olsson slutade på elfte plats vid U23-VM-sprinten på måndagen. Här är Moa i prologen där hon hade nionde tid. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.
Moa Olsson slutade på elfte plats vid U23-VM-sprinten på måndagen. Här är Moa i prologen där hon hade nionde tid. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Moa Olsson bäst av de svenska åkarna på U23-VM

Sverige var långt ifrån medaljerna på dagens sprint vid U23-VM i Schweiz.
Falun Borlänges Moa Olsson placerade sig bäst. Moa tog sig till semifinal slutade elva.

Det var en del motgångar för svenskarna under dagens sprint. SK Bores Anton Persson imponerade med andra tid i prologen men försvann när han var ledningen i kvarten efter ett fall.

Bäst av de svenska killarna blev nu Antons klubbkompis Filip Danielsson som 18:e man. Eddie Edström blev 21:a, Anton Persson 26:a och Björn Sandström 28:a.

Moa Olsson var nia i prologen och tog sig vidare på tid till semifinalen men där tog det stopp och hon slutade elva. Moa Molander Kristiansen var 13 i kvalet men åkte ut i kvarten efter ett stavbrott och blev 16:e. Lisa Vinsa slutade som 20:e.

I herrklassen blev det trippel Norge på pallen med Erik Valnes som segrare. I damklassen blev det också norsk seger där Tiril Udnes Weng vann tätt före schweiziskan Nandine Fähndrich.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
15-16 juli håller Micke Åström inspirations- och rullskidträffar i Karlshamn och Karlskrona.

Åström bjuder in till inspirations- och rullskidträffar i Blekinge

15 och 16 juli så finns chansen att få inspiration och samt slipa på rullskidtekniken i Karlshamn och Karlskrona. Då håller certifierad skidcoachen Micke Åström inspirations- och rullskidträffar. – ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...