Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jimmie Johnsson,  Lager157 Ski Team och Rembo IK, kommer till start på Engelbrektsloppet på söndag. FOTO: C-G Berglund.
Jimmie Johnsson, Lager157 Ski Team och Rembo IK, kommer till start på Engelbrektsloppet på söndag. FOTO: C-G Berglund.

Jimmie Jonsson åker Engelbrektsloppet

Visma Ski Classics tar paus efter fyra tävlingshelger på rad i Mellaneuropa.
Många åkare vill ändå hålla igång tävlandet. En som gör det är Jimmie Jonsson, Lager157 Ski Team och Rembo IK, som åker sex mil långa Engelbrektsloppet på söndag.
– Engelbrektsloppet känns ju nästan som hemmaplan för mig, säger Avestasonen Jimmie.

Jimmie har så här långt haft en stabil säsong i Ski Classics. Han blev 13:e och tredje svensk på Marcialonga i Italien för en dryg vecka sedan och han åkte också också in på 13:e plats och var tredje svensk på La Diagonela i Schweiz helgen innan.

Den gångna helgen blev det en 27:e plats på Toblach-Cortina.

Nu är det tävlingsuppehåll i Ski Classics fram till Jizerska i Tjeckien 18 februari och sen väntar årets stora mål för de flesta i långloppscirkusen, Vasaloppet söndagens den 4 mars.
Jimmie tar Engelbrektsloppet som en fin del i sin uppladdning mot Vasaloppet.

– Engelbrektsloppet känns ju nästan som hemmaplan för mig och jag gillar skarpt starten och målgången på torget i Norberg, säger Jimmie.

Vilket motstånd han kommer att få återstår att se. Flera åkare tar ett sent beslut om start. Redan på fredag kväll blir det dock bra fart i vid torget i Norberg då man inleder Engelbrektshelgen med bland annat Engelbrektssprinten. En tävling som lockar den svenska eliten, förutom de åkare som är på OS. Det tävlas då om en total prispott på 50 000 kronor.

Läs mer om Engelbrektsloppet här.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...