Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg på väg mot en sjundeplats i OS-debuten. Hanna var bara millimeter från en OS-medalj när hon bommade ett skott på sista skjutningen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Hanna Öberg på väg mot en sjundeplats i OS-debuten. Hanna var bara millimeter från en OS-medalj när hon bommade ett skott på sista skjutningen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Hanna Öberg imponerade med sjundeplats i OS-debuten

Hanna Öberg var nära en medalj men efter en bom i sista skyttet slutade hon sjua på skidskyttarnas inledande OS-lopp i sprint.
– Jag är så himla glad och det var kul att få gå ut tidigt och göra ett så bra lopp, sa Hanna till Kanal 5 efter sin OS-debut.

Det var luriga förhållanden under tävlingen med byiga vindar som gjorde skyttet svårt. Endast tre åkare sköt fullt. Däribland tyskan Laura Dahlmeier som vann 24,2 sekunder före norskan Olsbu.

Hanna Öberg gick just tidigt i fällt med startnummer 2. Öberg åkte snabbt och sköt bra. I sista skyttet blev det dock en bom. Där försvann också en medalj. Innan sista skyttet var hon 16 sekunder snabbare än Olsbu som blev tvåa. Innan det skyttet var Hanna också bra 14 sekunder efter vinnaren Dahlmeier.

Hanna har nu ett fint utgångsläge inför måndagens jaktstart över 10 kilometer.

Mona Brorsson blev 27:a, Elisabeth Högberg 35:a och Linn Persson 37:a.

Komplett resultat finns här.

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...