Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Segerhopp från Stina Nilsson med silvermedaljören Marken Caspersen Falla vid sidan. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Segerhopp från Stina Nilsson med silvermedaljören Marken Caspersen Falla vid sidan. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

OS-guld! - Stina Nilsson krossade motståndet

Stina Nilsson vann OS-guld i sprint i helt överlägsen stil!
I finalen var hon loss ifrån Marken Caspersen Falla och övriga i finalfältet på upploppet och kunde jubla med armarna sträckta över huvudet.
– Jag hade verkligen dagen. Det är så sjukt, sa Stina, med tårar i ögonen, till Kanal 5.

Stina visade hela sprintdagen ett lugn och ett självförtroende som verkligen syntes. I finalen åkte hon med pondus och perfekt teknik. I sista motbacken fick Stina några decimeter på Falla och några meter på ryskan Belorukova.

Utför mot stadion hade Stina kanonglid och stod rätt på skidorna och skapade lucka bakåt. I stakningen in mot upploppet ökade försprånget till Falla och i mål var Stina hela tre sekunder före silvermedaljören Falla.

Det var en mycket känslosam Stina i samband med ceremonien vid stadion.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vara den som grät på en prispall. Men nu blev det svårt att inte släppa ut allt. Man går igenom så mycket som som inte andra känner till i förberedelserna.

En känslosam Stina Nilsson vid ceremonien vid stadion. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
En känslosam Stina Nilsson vid ceremonien vid stadion. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Just hur noga förberedelserna varit återkom Stina till:

– Jag har tränat på alla delar som den här banan ställer på kroppen. Det har varit så mycket detaljträning. Det är så fantastiskt att allt stämmer i stridens hetta.

Stinas daqsform när när det gällde som mest var som bäst.

– Det kändes som jag gick på halvfart i semi. Jag hade verkligen dagen. Det är så sjukt, sa Stina.

Maiken Caspersen var imponerad av Stina och sa så här efter finalen.

– Hon var väldigt stark idag och förtjänade seger. Jag är väldigt nöjd med silvret.

Lycklig medaljtrio: Maiken Caspersen Falla, silver, Stina Nilsson, guld och Yulia Belorukova, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Lycklig medaljtrio: Maiken Caspersen Falla, silver, Stina Nilsson, guld och Yulia Belorukova, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Hanna Falk gjorde också en mycket bra OS-sprint och tog sig till final på tid som trea i första semifinalen bakom Stina och Falla. I finalen blev det en femteplats när hon tog Jessica Diggins i spurten.

Totalt var dagen också en mycket stark insats av de svenska tjejerna där Anna Dyvik slutade tolva och Ida Ingemarsdotter 13:e.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...