www.langd.se

Sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo gjorde ingen besviken i OS-sprinten. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Sprintkungen Johannes Hösflot Kläbo gjorde ingen besviken i OS-sprinten. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Kläbo överlägsen - Oskar Svensson femma

Johannes Hösflot Kläbo gjorde som Stina Nilsson, stod pall för favorittrycket och vann OS-guld i sprint.
I finalen var den unge norrmannen överlägsen och vann klart före italienaren Pellegrino på silverplats och ryssen Boltjunov som tog brons.
Oskar Svensson tog sig till final och slutade femma i sin OS-debut.

Kläbo ryckte ifrån övriga fältet i sista motbacken och in på upploppet var saken helt klar och han kunde åka avstannande över mållinjen.

Där bakom fick målfoto skilja Pellegrino från Boltjunov till silverplatsen.

Oskar Svensson gjorde en stark OS-sprint där han var sjua i prologen och sedan snyggt vann kvarten klart före Emil Iversen. Han grejade sen finalplatsen med att bli tvåa i andra semifinalen bakom Ristomatti Hakola. Finländaren hade sedan Oskar bakom sig i finalen.

– Känslan har varit grym hela dagen. Tyvärr räckte det inte hela vägen men jag är ändå nöjd, sa Oskar till Kanal 5 efter finalloppet.

Oskar Svensson pustar ut efter en stark OS-debut där han blev femma i sprintfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Oskar Svensson pustar ut efter en stark OS-debut där han blev femma i sprintfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Teodor Peterson blev femma i den första semifinalen där de fyra före honom gick till final och där slutade på de fyra första platserna. I kvarten var Teodor tvåa bakom Kläbo och så långt såg det riktigt bra ut. Men i semin fanns inte riktigt krafterna för att klara final.

Calle Halfvarsson och Viktor Thorn åkte ut i kvarten. Calle var trea i sin kvart bakom Pellegrino och slutlige fyran Pål Golberg. Calle hamnade i dålig position innan upploppet men såg inte heller ut att ha krafterna som behövdes för avancemang. Viktor hade oturen att ramla direkt i starten och hade sedan ingen chans att reparera för det fallet. Hans åttonde tid i prologen lovade annars gott.

– Jag hade nog kunnat klara en semifinal. Skönt ändå att veta att jag prickat vinterns bästa form till idag, sa dalslänningen.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Elin Mohlin är en av åkarna från Lager 157 Ski Team som tävlar i Grönklitt under fredagen och lördagen.

Starka åkare till start på rullskidlopp i Grönklitt - som livesänds

I helgen genomförs två rullskidlopp i Orsa Grönklitt. I kväll 15 kilometer med individuell start och på lördag backtävlingen Grönklitt Hill Race. Många starka åkare kommer till start och känner på so...
Vasaloppet lanserar nu Hemmavasan 2020 när man inte kan arrangera Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar Hemmavasan

Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan. –...
Här blir en ny rullskidbana vid Knektås i Borås sedan Borås GIF beviljats bidrag på 2,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. FOTO: Borås GIF.

Borås GIF får bidrag på 2,1 miljoner

Genom Allmänna Arvsfonden och Borås Stad har Borås GIF beviljats bidrag för en asfalterad aktivitetsyta, rullskidbana och en klätterteknikbana för de minsta barnen vid GIF-stugan på Knektås. – Vi är ...