Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är fina förutsättningar för ReservRallarn på söndag med 30-50 centimeter snö i terrängen. FOTO: Rallarloppen.
Det är fina förutsättningar för ReservRallarn på söndag med 30-50 centimeter snö i terrängen. FOTO: Rallarloppen.

Fina förhållanden inför Rallarloppet

Rallarloppet utanför Jönköping , med start Bottnaryd och målgång vid Hallbystugan fick ställas in på grund av snöbrist på ordinarie datum 21 januari.
Då beslutades att flytta fram loppet till 11 mars. Nu bara dagar kvar till Rallarloppets reservupplaga som går under namnet ReservRallarn så ser det betydligt ljusare ut för skidåkning.

ReservRallarn genomförs under parollen, ”lite kortare och lite enklare” än ursprungsversionen.

– Vi tror att så är nära efter Vasaloppet så är det en kortare distans som lockar ut bland annat Vasaloppsåkarna och andra skidsugna, hälsar Tomas Pettersson Hjelmkvist från tävlingsledningen.

Loppet vänder sig till alla skidåkare oavsett nivå och som vill njuta av fin marsskidåkning i vacker natur.

– Det är fina  förutsättningar med 30-50 centimeter snö i terrängen och det ser ut att kunna bli en fin skiddag på söndag, säger Hjelmkvist.

ReservRallarn kommer köras med start och mål vid Bottnaryds IP och därifrån en längre vända ut på gamla järnvägsbanvallen i riktning mot station Västra Jära. Ett par avstickare från banvallen görs också för att få lite extra variation i åkningen.  Det blir alltså ingen målgång vid Hallbystugan som är grundkonceptet för stora Rallarloppet, utan nu håller arrangören ihop det på lite mindre yta som kräver lite mindre förberedelser av spårpreparering och dessutom körs där det är som mest snösäkert med natursnö.
Dock har arrangören problem med att personer som ej verkar gilla skidåkning kör sönder spåren med terrängfordon.

– Jättetråkigt med folk som förstör men vi har goda förhoppningar att kunna lösa detta, meddelar Tomas Pettersson Hjelmkvist.

Den längre banan körs över cirka 27 kilometer i ett varv och den kortare varianten blir cirka 15 kilometer också den i ett varv.  ReservRallarn innehåller både tävlingsklasser på senior- och juniorsidan samt motionsklasser från ungdom och uppåt. 

– Det känns riktigt kul att få kunna bjuda till en avslappnad skidfest utan seedningshets i ett härligt vinterlandskap för alla när vi har så fin vinter i mars, och vi hoppas locka ett par hundra deltagare, hälsar Tomas Pettersson Hjelmkvist. 

Anmälan tas emot ända fram till em timme före start vid Bottnaryds IP.

Läs mer på tävlingens hemsida här: www.rallarloppet.se

Rallarloppet kördes första gången 1968 och är ett samarrangemang mellan Bottnaryds IF och IF Hallby SOK.  Förutom Rallarloppet på skidor så innehåller Rallarloppen också CykelRallarn i juni och LöpRallarn i september.

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...