Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En rolig tävlingshelg väntar för unga skidåkare väntar i helgen. Det handlar om tredagarstävlingen Västerdala Ski Tour.
En rolig tävlingshelg väntar för unga skidåkare väntar i helgen. Det handlar om tredagarstävlingen Västerdala Ski Tour.

Fina förhållanden inför Västerdala Ski Tour

I kväll startar fjärde upplagan av Västerdala Ski Tour.
Det är en tredagarstävling för ungdomar och juniorer på för längdåkning klassiska platser i Västerdalarna.

Samtidigt som världseliten gör upp i en minitour i Falun i helgen så har unga skidåkare en rolig tour att se fram emot i Västerdalarna. Det är Malungs IF, Lima IF och Sälens IF som står bakom arrangemanget. Det fina snöläget gör att det är mycket fina förhållanden inför tävlingarna.

Touren startar i kväll med en fristilssprint i Malung för att sedan fortsätta med en klassisk distans med intervallstart i Lima på lördagen. På söndagen avslutas touren med jaktstart uppför Vasaloppsbacken i fristil.

Startordning i sista dagens jaktstart kommer att baseras på de placeringar man fått i de två första deltävlingarna. Den som blir etta får 0 sekundpoäng, tvåan får 3 sekundpoäng, trean får 6 sekundpoäng och så vidare upp till och med placering 20. Alla med lägre placering än 20 får 60 sekundpoäng.

Läs mer om Västerdala Ski Tour här.

 

Siste nyheter

Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...