Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Guldlaget från Åsarna: Simon Lageson, Jens Burman och Tiio Söderhielm. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Guldlaget från Åsarna: Simon Lageson, Jens Burman och Tiio Söderhielm. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Jens Burman avgjorde SM-stafetten för Åsarna

En felåkning av Simon Lageson på första sträckan stoppade inte Åsarna i SM-stafetten. Det blev klubbens 18:e stafettguld.
Tiio Söderhielm åkte en stark andrasträckan och på sista kunde ingen hota Jens Burman.
Hudiksvalls IF tog silver och fjolårsmästarna Falun Borlänge grejade bronset.

Jens Burman visade fin form och avgjorde stafetten när han åkte ifrån Hudiksvalls Anton Lindblad och Piteå Elits Johan Häggström på slutsträckan.

– Jag gick ut hårt för att täppa till luckan till Piteå. Sen körde Anton (Lindblad) och jag på lite och växeldrog. Vi körde väl hyfsat fort och jag kände mig pigg. På sista varvet försökte jag bli av med honom och det funkade. Sen var det bara att köra på det man hade in i mål, sammanfattade Burman.

Jens Burman var starkast på slutsträckan och drar här ifrån Anton Lindblad och Johan Häggström. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Jens Burman var starkast på slutsträckan och drar här ifrån Anton Lindblad och Johan Häggström. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Tiio Söderhielm gjorde en stark andra sträcka för Åsarna.

– Jag tycker att jag kom iväg bra efter att Simon åkt lite fel. Det var inget problem. Jag försökte snabbt leta upp Danne (Rickardsson) och manövrera fram i fältet bakom honom, sa Tiio.

Söderhielm tog en lite överraskande sjundeplats på tremilen häromdagen och var nu stark igen.

– Har börjat lossna nu i slutet på säsongen. Det var fördel att ligga bakom idag. Klarade man sig bara upp till toppen så visste man att man skulle vara med in. Jag var lite orolig på förhand att Danne skulle sticka direkt eftersom jag var ganska långt ner i klungan.

Hur blir fortsättningen. Skidskytte eller längd?
– Jag får ta ett beslut om det om några veckor. Jag har inte stängt någon dörr till vare sin längdåkning eller skidskytte.

Simon Lageson var minst sagt förbannad sedan han åkte fel i ledningen inne på stadion strax innan växlingen på första sträckan.

– Jag är så förbannad på mig själv. Jag fick direkt en dålig känsla när jag vek in där. Det var bara och vända, sa Simon då.

När guldet var klart berättade han att han hållit sig i vallaboden efter sitt lopp.

– Jag gick raka spåret till vallaboden och var lite vresig och sen tog jag mig tillbaka lagom till att Jens ryckte ifrån Lindblad. Så jag så avgörandet i alla fall.

På första sträckan hängde många lag med och när Gustav Eriksson växlade först för IFK Mora SK lag 1 så följde 16 lag inom 15 sekunder. Lageson var 13:e för Åsarna 12,5 sekunder bakom efter sin felåkning i ledning inne på stadion.

På andra sträckan var tre lag loss: Piteå Elit med Björn Sandström, Tiio Söderhielm för Åsarna och Daniel Rickardsson för Hudiksvall. Sandström var stark på slutet och växlade fyra sekunder före de andra två.

På sista hade inte Häggström krafterna den här dagen och föll tillbaka till femte plats i mål. Oskar Svensson förde Falun Borlänge till brons och där bakom gjorde SK Bores förstalag en bra stafett. Pontus Hermansson fick kliva in som reserv för Filip Danielsson på slutsträckan i ett sent skede och gjorde det bra.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...