Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Delar av ledarklungan passerar tidkontrollen vid vändningen och 99 km. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.
Delar av ledarklungan passerar tidkontrollen vid vändningen och 99 km. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.

Norskt i täten och Emilia Lindstedt hänger med herrarnas tempo

Efter drygt sex timmar har de främsta åkarna nått vändpunkten vid 99 kilometer i det 22 mil långa Red Bull Nordenskiöldsloppet.
Norska åkarna Daniel Strand, Henrik Sollie och Ole Jakob Nes var först fram till ÅrreNjarka.
Emilia Lindstedt har greppet om damklassen och hänger med i herrarnas tempo, bara dryga minuten bakom ledartrion.

Strand passerade 99-kilometerskontrollen på tiden 06:06:01. Även förhandsfavoriterna är bra med som väntat. Andreas Nygaard passerade tidkontrollen vid vändningen som sjätte åkare, bara 8 sekunder bakom Daniel Strand.

Positionerna i loppet uppdateras löpande på https://bit.ly/2pBITZ6.

Där kostade han på sig att stanna upp lite för att dricka och äta en kanelbulle, samtidigt som han lät ett flertal åkare passera.

– Det känns bra. Men det är en lång tur och det är lätt att bli seg på tillbakavägen. Så det gäller att fokusera på här och nu, kommenterade Nygaard.

Med i tätgruppen fanns även Stanislav Rezac, fjolårstrean Christoffer Lindwall och finske Teemu Virtanen som kör Red Bull Nordenskiöldsloppet som en uppvärmning inför dubbla distansen i ett kommande försök att slå rekord i 24 timmar stakning.

Bäste svensk i loppet var vid vändingen Björn Rydvall som passerade som sjua. Emilia Lindstedt gör ett kanonlopp och passerade som 15:e bästa åkare totalt. Med det är hon ohotad ledare i damklassen och bara 1,5 minut bakom ledaren i herrklassen.

Emilia Lindstedt snabbaste svensk fram till vändningen. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.
Emilia Lindstedt snabbaste svensk fram till vändningen. FOTO: Magnus Östh/Red Bull Content Pool.

Loppet går att följa live via www.redbullnordenskioldsloppet.se där mellantider uppdateras och åkarnas beräknade positioner visas på en karta. Det går också att följa utvalda platser i banan via livesändande kameror.

 

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...