www.langd.se

Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter är två av flera världsåkare som förgyller Fjälltopphelgen. FOTO: Jocke Lagercrantz. 
Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter är två av flera världsåkare som förgyller Fjälltopphelgen. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Fjälltopphelgen med SM i sprintstafett

Bruksvallarna & Ramundberget ser fram emot en av säsongens absoluta höjdpunkter, Fjälltopphelgen 12-15 april.
I år med kryddan att Svenska mästerskapet i sprintstafett avgörs första tävlingsdagen. 
– Vår förhoppning är att juniorerna ska ta chansen att ta klivet upp i seniorklass och det ser ut att slå väl ut, intresset för torsdagens tävling är jättestort, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Sprintstafetten körs på skidstadion i Bruksvallarna, på det som brukar vara juniorernas sprintbana och med start direkt ut i första sprintbacken. Det lär bli spännande dueller både i dam- och herrklass. 

Helgen fortsätter med 100 meters knockout-sprint i Ramundberget där segraren vinner 10 000 kronor. Initiativtagare till tävlingen är Ida Ingemarsdotter. En av helgens stora nyheter är en öppen klass på fredagens tävling.

– Vi vill att Fjälltopphelgen ska vara den perfekta mixen av världsstjärnor, motionärer, barn och ungdom. Nu har alla chansen att testa hur de står sig mot världens snabbaste skidåkare på 100 meter, säger Mikaela Sundbaum.

Signumet för helgen är just att de allra bästa skidåkare är på samma arena som de som åker sin allra första skidtävling, oavsett motionsklass, barn och ungdom eller 0-8 år.

Lördagen ses för de allra flesta som huvudtävlingen där de allra minsta åker 800 meter och elitåkarna tillsammans med motionärer tar sig dryga tre mil över fjället. D21 åker samma bansträckning som H21. Som vanligt visar avslutningshelgen upp både en bredd och topp i startfältet.

Några av toppåkarna som är anmälda till helgen är Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Anna Haag, Daniel Richardsson, Emil Jönsson och Ludvig Jensen. Sista dagen för anmälan är måndag 9 april.

Söndagen avrundar skidfesten med en utförstävling på längdskidor och tillhörande skicross mot en världsstjärna. Anna Haag möter tjejerna och Emil Jönsson kommer att möta killarna som tar sig vidare och vinner sin klass i skicrossen.

Alla tävlingarna kommer att sändas på webben. Arrangörerna räknar med över 2000 starter under fyra dagar med skidåkare från både Sverige och Norge.
 
Fjälltopphelgen 2018 Bruksvallarna & Ramundberget
12/4 SM i Sprintstafett  
13/4 Supersprint 100 meter
14/4 Lilla & Stora Fjälltopploppet
15/4 Knallcrossen

Läs mer på: www.fjalltopploppet.se

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...
Britta Johansson Norgren vann i Grönklitt på fredagskvällen efter en tuff fight mot Laila Kveli. FOTO: Marcus Laggar.

Johansson Norgren och Persson rullade snabbast i Grönklitt

På fredagskvällen kördes rullskidrace i Grönklitt över 15 kilometer. Vinnare blev Lager 157 Ski Team:s Emil Persson och Britta Johansson Norgren. Det utmanades dock hårt av Marcus Johansso, Lager 157 ...