Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ole Morten Iversen har gjort klart att det inte blir någon fortsättning som tränare i det svenska längdlandslaget. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Ole Morten Iversen har gjort klart att det inte blir någon fortsättning som tränare i det svenska längdlandslaget. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Iversen blir inte kvar som landslagstränare

Ole Morten Iversen slutar som tränare i längdlandslaget.
– Jag är inte intresserad, säger Iversen till lokaltidningen Trønder-Avisa, enligt SportExpressen.

Iversen har varit tränare i det svenska laget under två år. Men det blir ingen fortsättning för 58-åringen. Han planerar att återgå till sitt jobb som tränare på skolan hemma i Meråker.

– Jag gav besked före påsk att det inte är aktuellt för mig att fortsätta, säger Iversen
till Trønder-Avisa.

– Nu har jag inte fått frågan heller, men om jag hade fått frågan om att fortsätta så hade jag sagt att jag inte var intresserad, fortsätter norrmannen.

Iversen förklarar i artikeln i den norska tidningen att han inte varit helt bekväm med sin roll som landslagstränare. Att han har inte fått ut sin fulla potential

– Jag känner liksom att jag inte har fått göra det jobb som jag bäst på i tillräckligt stor utsträckning. Det kan vara så att jag inte passar som landslagstränare i det svenska systemet. Den vägen som åkarna själva önskar passar inte mig.

Iversen har varit damtränare tillsammans med Johan Granath. Han har också varit personlig tränare till Stina Nilsson.

Nu återstår att se om Iversen och Nilsson ändå fortsätter samarbeta. Stina har flera gånger uttryckt vilken bra tränare hon tyckt Iversen vara.

Hur den svenska tränarstaben kommer att se ut kommande år meddelas förmodligen snart. Tänkbara namn till det svenska laget som nämnts är bland annat två tjejer: Johanna Ojala, SVT-experten som tidigare bland annat varit tränare i norska Team LeasePlan. Samt tränaren vid Dala Sports Academy Annika Zell.

 

Siste nyheter

Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...