Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det råder toppförhållanden inför finalen på Visma Ski Classics - sju mil långa Ylläs-Levi. FOTO: Magnus Östh.
Det råder toppförhållanden inför finalen på Visma Ski Classics - sju mil långa Ylläs-Levi. FOTO: Magnus Östh.

Dags för final i Ski Classics - Ylläs-Levi

Ylläs-Levi rundar av Ski Classics-säsongen under lördag förmiddag.
Ambassadören till evenemanget - och den olympiska guldmedaljören, Ivo Niskanen, kommer för att utmana de bästa långloppsåkarna i världen. Det blir spännande att se hur Niskanen står sig i stakning mot specialisterna.
Loppet sänds direkt i Kanal 5 med sändningsstart 08.15.

Sju mil långa Ylläs-Levi har tre stora stigningar vilket gör banan ganska utmanande för både elit och motionärer. Det är också en av de längsta tävlingarna i Visma Ski Classics.

Den olympiska guldmedaljören och Ylläs-Levi-ambassadören Iivo Niskanen utmanar de bästa långloppsåkarna, men han är inte ensam. Den olympiska sprintfinalisten Risto-Matti Hakola kommer också att testa sin kapacitet på en riktigt lång distans. Så också Ari Luusua som precis vann de finländska mästerskapen i sprint och var trea på i 50 kilometerloppet. De representerar alla det finska laget Team Mäenpää i Ylläs-Levi.

– Ylläs-Levi blir mitt sista lopp för säsongen, säger Iivo.

– Och jag vill prova hur jag står mig mot de bästa långloppsåkarna. Jag accepterade ambassadörens roll för loppet eftersom jag vill hjälpa Finland att få en tävling som Vasaloppet är i Sverige - ett lopp som jag vill åka i framtiden, fortsätter Niskanen.

Tord Asle Gjerdalen, Team Santander, har den gula ledarvästen. Tord och hans lagkamrat Anders Aukland var riktigt starka i Reistadlöpet i Norge i helgen, men banan i Ylläs-Levi passar verkligen deras lagkamrat, vinnaren av Vasaloppet och Birkebeinerrennet, Andreas Nygaard.
 
Chris Jespersen, Team Koteng, gjorde sin bästa insats för vintern när han blev tvåa i Reistadlöpet och han är hungrig på ta högsta platsen på podiet. Öyvind Moen Fjeld, Team Santander, visade också fin form och slutat femma i lördags och han vill verkligen nå podiet. Andra åkare tänkbara för pallen är Oskar Kardin, Team Santander, Stian Hoelgaard, Team Koteng och Tore Björseth Berdal, Team Koteng, för att bara nämna några.

I damklassen verkar Masako Ishida - vinnaren förra helgen - vara i sin absoluta toppform precis som Justyna Kowalczyk (tvåa i Reistaödpet), Team Trentino Robinson Trainer. Båda kommer att kämpa för podieplatser.

Ishidas lagkamrat Astrid Øyre Slind har varit riktigt stark under senare delen av säsongen, och hon kommer sannolikt också att vara i toppen. Tourledaren Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade en hård dag i Norge, men Ylläs-Levi-bana passar henne bättre. Lina Korsgren, Vasaloppsvinnare kommer säkert också att jaga efter en plats på pallen.

Totalställningen inför finalloppet finns här.

Info Ylläs-Levi
Datum: 14 april 2018
Starttid: Damer 08:25 (09:25 lokal finsk tid), Herrar 09:00 (10:00 lokal tid)
Distans: 70 km klassisk teknik
Deltagare: 1000
Spurtpriser: 15 km Äkäslompolo, 36 km Pyhäjärvi
TV: Kanal 5. Sändningen startar 08.15.
Livestreaming: play@vismaskiclassics.com
Fantasy spel: fantasy@vismaskiclassics.com
Webbsida: www.yllaslevi.com

Banprofilen.
Banprofil

banskiss_yll_levi18.jpg
Banskiss

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...