Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug blir med i norska sprintlandslaget inför nästa säsong enligt norska Dagbladet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Petter Northug blir med i norska sprintlandslaget inför nästa säsong enligt norska Dagbladet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Northug på väg tillbaka till norska landslaget

Enligt norska Dagbladet ska Petter Northug vara tillbaka i det norska sprintlandslaget inför nästa säsong.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera detta. Det avgörs under träningsseminarierna den här veckan och blir offentligt på måndag, säger norska förbundets sprinttränare Arild Monsen till Dagbladet.

Northug har har gjort flera bra resultat på vårkanten och ser förstås att en plats i landslaget redan under träningssäsongen gör att vägen mot VM i Seefeld blir betydligt mer avslappnad än den varit om han fortsatt stå utanför.

Sin egen status just nu kommenterade Petter själv på sin Facebook-sida så här i går kväll:

– Skönt nog har kroppen gett bra svar på slutet, den svarar på träning och tävling. Det har har gett bra motivation och det har varit roligt att tävla.

Petter har stått utanför landslagsverksamheten i fem år men nu ser det alltså ut att bli comeback.

Det har varit mycket snack i Norge kring Petters privata sponsorer kontra norska förbundets. Men det verkar som att Petter nu släpper dessa kontroverser och istället fokuserar på det idrottsliga. 32-åringen inser nog hur smart det är att ingå i laget redan från nu.

Dagbladet har frågat kompisen och landslagsåkaren Emil Iversen om han tror att Northug blir med i laget.

– Jag det tror jag, säger Iversen.

På måndag får vi alltså det definitiva svaret. Och visst vore det bra. Vem vill inte se Petter Northug på VM i Seefeld? Kanske blir det ett VM-guld till - kanske i sprintstafett tillsammans med Johannes Hösflot Kläbo.

 

Siste nyheter

Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger. – Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team R...
bild_grand_classics

Visma Ski Classics lanserar Grand Classics

Till säsong XI av Visma Ski Classics lanseras nu Grand Classics Grand Slam där följande fyra lopp ingår: Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet. Ingen åkare har vunnit al...