www.langd.se

Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.
Zebastian Modin tillsammans med Robin Bryntesson på prispallen vid Paralympics i Sydkorea. Nu söker Zebastian nya guider till sitt team i sin fortsatta satsning.

Modin söker guider till sin fortsatta satsning

Zebastian Modin satsar vidare mot ett fjärde Paralympics.
Efter två bra säsonger med två totala världscupsegrar, VM-medaljer och ett Paralympicsilver i Sydkorea siktar den snart 24-årige Östersundsbon framåt.
I den satsningen söker han nu nya guider till sitt team.

– Jag står nu efter Paralympics inför en nystart, där jag jobbar för att bygga ett starkt team som jag ska kunna utvecklas med. Tillsammans med Robin Bryntesson och Gunnar Hammarberg är det arbetet på god väg, men vi behöver komplettera laget med någon eller några till, säger Zebastian.

Modin tog ett sprintsilver i Sydkorea och missade medalj med fyra sekunder på 20 kilometer. Han råkade i ledning av 10-kilometersloppet ut för en otäck krasch som resulterade i att han fick avbryta tävlingen.

– Det är klart att jag är glad för mitt silver, men samtidigt kunde det blivit så mycket mer där borta, något som sporrar extra inför framtiden, menar Modin.
Även om målet på lång sikt är Paralympics i Peking 2022, så bjuder redan nästa säsong på VM i Kanada och de allra första paralympiska världscuptävlingarna på hemmaplan i Östersund.

Klassen för synskadade har länge dominerats av Kanadas Brian McKeever, som så sent som 2017 slutade på en 21:a plats i Vasaloppet. Denna dominans är något som Modin vill ändra på, vilket han inte är ensam om. Han är medveten om att det kommer att innebära hårdare jobb än någonsin om han ska hålla sig i toppen under de kommande åren.

Zebastian söker nu nya guider till sitt team. Se annons här.

Siste nyheter

Vasaloppet lanserar nu Hemmavasan 2020 när man inte kan arrangera Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar Hemmavasan

Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan. –...
Här blir en ny rullskidbana vid Knektås i Borås sedan Borås GIF beviljats bidrag på 2,1 miljoner från Allmänna Arvsfonden och Borås Stad. FOTO: Borås GIF.

Borås GIF får bidrag på 2,1 miljoner

Genom Allmänna Arvsfonden och Borås Stad har Borås GIF beviljats bidrag för en asfalterad aktivitetsyta, rullskidbana och en klätterteknikbana för de minsta barnen vid GIF-stugan på Knektås. – Vi är ...
thorn_carpool

Viktor Thorn gästar Carpool Alliansloppet

Viktor Thorn är gäst i senaste avsnittet från Carpool Alliansloppet. Lyssna på Viktors tankar kring bland annat träning och kost i spelaren nedan.