Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Andreas Svensson sprang till seger på Västgötaloppet Trail. På bilden ser vi Andreas i farten på skidor i Bruksvallarna häromåret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Andreas Svensson sprang till seger på Västgötaloppet Trail. På bilden ser vi Andreas i farten på skidor i Bruksvallarna häromåret. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Löpstarka skidåkare i Västgötaloppet Trail

Det var inte många dagar sedan flera i skideliten lämnade snön som underlag. Trots det gick det undan med löparskor på fötterna för flera av dem under Västgötaloppet Trail på lördagen.
Många skidåkare valde distansen 11 kilometer där Ulricehamns IF:s Andreas Svensson vann närmast före Viktor Thorn och ytterligare sex klubbkompisar i herrklassen och Maria Nordström blev tvåa i damklassen.

Andreas Svensson visade fin löpform när han vann 11 kilometers-klassen nära två minuter före Viktor Thorn. Erik Lieback var som trea nära sex minuter bakom Andreas.

Maria Nordström var 1.19 bakom Ullevi FK:s starka löpare Karin Nilsson. Bakom Maria följde ett gäng skidåkare med Sya SK:s Kristina Axelsson som trea och Ulricehamns Hanna Falk som fyra.

På längsta distansen, 28 kilometer, var det skidåkare på andra och tredje plats genom Marcus Johansson och Erik Wickström. På 17 kilometer för damer hittar vi en skidåkare på andra plats, Catharina Ramhult, Ulricehamn.

Snabbast på 6 kilometer var Atomics serviceman Lennart Cedervärn i Tvärreds IF:s färger.

Resultat från Västgötaloppet Trail finns här.

Siste nyheter

I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell

Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta s...
Hela 22 åkare tar plats i Team Svenska Spel inför säsongen 2020-2021. Teamet består av sju damer och 15 herrar. FOTO: Svenska skidförbundet.

22 åkare får plats i Team Svenska Spel

I dag kan Svenska skidförbundet presentera 22 åkare till det nya Team Svenska Spel. Nytt för i år blir att satsningen inte längre är åldersbegränsad och att den utgår från förbundets tre elitmiljöer i...