Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lager 157 Ski Team bjuder in till inspirationsdagar på rullskidor i Stockholm och Ystad. FOTO: Lager 157 Ski Team.
Lager 157 Ski Team bjuder in till inspirationsdagar på rullskidor i Stockholm och Ystad. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Rullskiddagar med Lager 157 Ski Team i Stockholm och Ystad

Lager 157 Ski Team bjuder under försommaren in till inspirationsdagar på rullskidor.
Dagarna, fyllda med rullskidträning och föreläsningar, är en vidareutveckling av motionskonceptet 157 Training.

Helgen 2-3 juni går inspirationsdagarna av stapeln. På lördagen håller teamets sportchef Anton Järnberg till i Ystad kring området Ystad Sandskog. På söndagen blir det sedan dags för assisterande sportchef Lars Ljung att, tillsammans med butiken Snö & Tö och en åkare från teamet, bjuda in till inspirationsdag i Danderyd i Stockholm.

– Vi märker att det finns ett stort engagemang för både rullskidor och teamet i Stockholmsområdet, så det bli spännande att testa intresset, säger Lars Ljung om aktiviteten.

Fokus under aktiviteten kommer att ligga på rullskidträning, med inslag av både teknik och intervaller. I tillägg till det blir det föreläsning och gemensam lunch. Liknande aktiviteter har tidigare arrangerats i teamets regi på andra orter, men i år blir första gången på de här platserna.

– Det känns riktigt kul att vi äntligen får till aktiviteter i både Skåne och Stockholm, där vi inte varit så mycket tidigare, säger Anton Järnberg.

Förutom inspirationsdagar består 157 Training av bland annat vasaloppsläger, personlig träning och tekniklektioner. Konceptet ska fungera som en länk mellan elitskidåkarna i Ski Classics och bredden av svensk skidåkning.

Mer information om inspirationsdagarna hittas på hemsidan www.157training.com.

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...
startflytt

Startplatsen för Vasaloppet 45 och Nattvasan 45 flyttas

På grund av rådande väderförhållanden och bristen på snö i Vasaloppsarenan har Vasaloppet tagit beslutet att flytta starten för två av vinterveckans lopp. Det är Vasaloppet 45 (f d Halvvasan) och Natt...
Ebba Andersson kämpade mot Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg men fick ge sig på upploppet och blev fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Ny fjärdeplats för Ebba Andersson bakom tre norskor

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson på den andra etappen av Ski Tour 2020 i Östersund. Therese Johaug utökade sin ledning och vann knappa minuten före trion Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östb...