Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Magnus Jonsson var snabbast uppför Hallstaberget i premiär av Från Botten till Sockertoppen. FOTO: Lasse Näsström.
Magnus Jonsson var snabbast uppför Hallstaberget i premiär av Från Botten till Sockertoppen. FOTO: Lasse Näsström.

Strålande premiär för ”Från Botten till Sockertoppen”

Inramningen för löparna under lördagens löpningspremiär, ”Från Botten till Sockertoppen”, på Hallstaberget i Sollefteå kunde inte varit bättre. Strålande sol, lätt medvind och härlig temperatur.
Snabbaste herrlöpare var Magnus Jonsson, Sockertoppen IF och snabbaste damlöpare var Anna Hedström, Sollefteå Skidor IF.

Uppvärmning och underhållning vid backens botten, och när deltagarna klättrat de 210 höjdmetrarna till toppen väntade hejarop, behövlig vila, dryck och mer underhållning. Vid mikrofonerna stod hela tiden Robin Bryntesson och Hallstatestetexperten Bengt Stattin.

– Vi är jättenöjda med premiären för Från Botten till Sockertoppen! Det verkade också som att många av deltagarna gillade loppet eftersom de sa att de vill att vi ska köra nästa år igen. Vi har inte bestämt något än, men det är klart att årets lopp gav mersmak! säger Robin Bryntesson, som är ordförande i Sockertoppen IF, som tagit initiativ till loppet.

Män och kvinnor, alla åldrar, olika ambitionsnivåer
De runt 70 deltagarna, ungefär lika många män som kvinnor, tog sig upp till toppen på mellan drygt 8 och 28 minuter.

Herrsegrare var Magnus Jonsson, Sockertoppen IF (tid 8:54.9) och damsegrarinna var Anna Hedström Sollefteå Skidor IF (11:34.5).

Det stora deltagarpriset, en check på 5000 kr, gick till Wilma Nilsson från Sollefteå Skidor IF efter flera lottdragningar.

– Vår ambition var att skapa ett arrangemang som många kände sig sugna på att delta i – både de som hade ambition att göra upp om seger eller sätta en tid och de som bara ville testa sin egen förmåga eller gå upp till toppen. Och när vi hade tagit emot alla deltagarna i mål så kändes som att vi hade lyckats med det. Upp kom män och kvinnor, tjejer och killar, unga och gamla, fortsätter Robin Bryntesson.

Sockertoppen IF – sprida kunskap om diabetes
Från Botten till Sockertoppen arrangerades av Sockertoppen IF, som är en förening som har som mål att sprida kunskap om sjukdomen diabetes, visa att ingenting är omöjligt och att sprida glädjen i ett aktivt liv.

Ungefär 450 000 personer i Sverige har diabetes och omkring 50 000 av dem har typ 1- diabetes. Fysisk aktivitet och träning är positivt för den som har diabetes, precis som för alla andra.

Under försommaren arrangerar Sockertoppen IF även tre läger i Östersund för barn och ungdomar med typ 1 diabetes. Mer information om föreningen på www.sockertoppenif.se.

Resultat
Herrklass

1. Magnus Jonsson, Sockertoppen IF, 8:54.9
2. Andreas Fahlén, Sportsgym, 9:19.3
3. Vilhelm Korpela, Sollefteå Skidor IF, 9:32.7

Damklass
1. Anna Hedström, Sollefteå Skidor IF, 11:34.5
2. Jenny Solin, Sollefteå Skidor IF, 11:50.6
3. Lenita Bryntesson, Sockertoppen IF, 12:26.0

Alla resultat finns publicerade på www.sockertoppenif.se.

 

Siste nyheter

TFV-instruktörerna Johan Gustafsson och Johan Myhr hade tredje och bästa tid på Öppet spår måndag.

Johan Myhr snabbast på Öppet spår måndag

Deltagarna på Öppet spår måndag bjöds på solsken och överlag härliga förhållanden. Snabbast för dagen var Johan Myhr, Bravura Sports Club med 4.19,42. Närmast där bakom följde Johan Eriksson, AB Karl ...
Tvåan Hans Christer Holund, segraren Pål Golberg och trean Simen Hegstad Krüger efter tre mil jaktstart som avslutade Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Pål Golberg och Therese Johaug tog hem Ski Tour 2020

Therese Johaug defilerade hem seger i Ski Tour 2020 under den avslutande jaktstarten. Ebba Andersson blev fyra. I herrklassen imponerade Pål Golberg när han tog segern före fem landsmän. Alexander Bo...